En Sıcak Konular

'Ahmet Özal'ın kalk krizi riski vardı '

19 Nisan 2013 15:00 tsi
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, by-pass ameliyatı oldu. Doktorlar kalp krizi geçirme riski bulunan Özal'ı ameliyata aldıklarını söyledi

 İnternet üzerinden görüntüsü yayınlanan Ahmet Özal, basın mensuplarına el salladı.

Ahmet Özal, Çarşamba günü özel bir hastanede ameliyat oldu. Doktorları, bugün basın açıklaması yaparak Özal'ın durumu hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez, Özal'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Pazartesi akşamı Özal'ın aile doktoru Prof. Dr. Cengiz Aslan ile buluştuklarını ifade eden Sönmez, "Çok önemli yakınmaları yoktu. Ama hocamızın yaptığı tetkikler sonucu kalbinde damar bozukluğu olduğunu gördük. Salı günü anjiyosunu yaptık. Taburcu edemeyeceğimizi, hemen ameliyat etmemiz gerektiğini söyledik. Özellikle bir damarında çok ciddi darlık vardı. Kalp krizi geçirmemiş olmanın avantajlarını kullanmamız gerektiğini söyledik. Babasının ölüm yıl dönümü olmasına rağmen sorun etmedi. O törenlere de katılamadı. Çarşamba günü by-pass ameliyatını yaptık. Üç damar yaptık. Şu anda yoğun bakımda. Servise almak için hazırlıklar yapılıyor. 5-6 gün sonra taburcu olacak. Zannediyorum bir iki hafta içinde de normal yaşantısına dönecek." dedi.

Özal'ın kendisinden kalp krizi geçirmeden ameliyat olduğunu söylemesini istediğini aktaran Sönmez, "Dostlarından ziyarete gelmemelerini rica ediyoruz. Mesaj göndersinler. Çünkü büyük bir ziyaretçi kalabalığı bekliyoruz." uyarısında bulundu. Sönmez, Özal'ın sigara içmeme konusunda söz verdiğini söyledi.

Türkiye'de kalp ve göz cerrahisinin gelişmesinde merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Sönmez, "Bu seviyeye gelmemiz rahmetli Özal'ın sayesinde olmuştur. Onun üzerine yoğunlaşmasıyla başarılı olduk, Avrupa ile yarışır hale geldik. Ruhu şad olsun." diye konuştu.

Bir hemşirenin, "Hocam ben Bulgaristan göçmeniyim. Sayın Cumhurbaşkanı sayesinde bu ülkeye gelebildik. Ailem dağınık olarak gelebildik. Bu ameliyata girmek istiyorum dedi. Bunu Özal'a anlattık çok duygulandı." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında Ahmet Özal'ın internet üzerinden bilgisayar ile görüntüsü yansıtıldı. Özal, yatağından el salladı.

(CİHAN)

Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs