En Sıcak Konular

'Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşsin'

19 Nisan 2013 14:12 tsi
'Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşsin' Bakü'nün Ankara'dan bir talebi var.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Elman Abdullayev, ülkesinin Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinden yana olduğunu belirtti.

Azerbaycan'ın Türk-İsrail ilişkilerinin normalleşme süreci kapsamında yapılacak bütün müzakerelerde gereken katkıyı vereceğini söyledi. 

         Abdullayev, düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un 21-23 Nisan'da İsrail ve Filistin'e yapacağı resmi ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

         Ülkesinin BM Güvenlik Konseyi (geçici) üyesi olduğunu hatırlatan Abdullayev, Bakan Memmedyarov'un Ortadoğu barış süreci kapsamında İsrail ve Filistin yetkilileri ile üst düzey temaslarda bulanacağını söyledi. Abdullayev, ziyarette taraflarla ikili ilişkilerin, uluslararası örgütler, ekonomi, ticaret ve kültür alanındaki işbirliğinin de masaya yatırılacağını kaydetti. 

         "Azerbaycan'ın Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinde rol alacağı yönündeki haberlerin doğruluğunun" sorulması üzerine Abdullayev, söz konusu süreci memnuniyetle karşıladıklarını, bölgedeki gerginliğin olabildiğince azalmasından yana olduklarını belirtti. Abdullayev, "Türkiye bizim, kardeşimiz ve müttefikimizdir. İsrail'le de bazı alanlarda işbirliği içerisindeyiz. İki ülkenin ilişkilerinin düzelmesinden yanayız. Bizim rolümüze gelince. Herhangi bir net olaydan bahsetmiyorum. İki ülke arasında gerginliğin azalmasına taraftarız. Sürece destek veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

         Azerbaycan'ın her zaman olduğu gibi bundan sonra da Filistin'i desteklemeyi sürdüreceğini söyleyen Abdullayev, "Filistin'le ilgili değişmez bir tutumumuz var. Bölgedeki sorunların çözümüne iki devlet; İsrail ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin prizmasından bakıyoruz" dedi. 

         (AA)



Bu haber 1,993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs