En Sıcak Konular

''Esed, Suriye'yi ateşe atıyor''

19 Nisan 2013 11:43 tsi
Lübnan'daki İslami Cemaat mensubu bağımsız milletvekili İmad el-Hut, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i ülkeyi ateşe sürüklemekle suçladı.

Beşşar Esed'in Suriye devlet televizyonu El-İhbariye'de yayınlanan konuşmasını AA'ya yorumlayan Hut, "Esed, dünkü konuşmasıyla ülkeyi yıkıma sürüklemekte. Bu gidişle daha fazla insanın ölmesine sebep olacak, tıpkı zalim Roma İmparatoru Neron'un kaprislerine kapılarak Roma'yı yaktığı gibi Esed de Suriye'yi ateşe atıyor" dedi.

Suriye'de savaşın sonunun çok yakın olduğu ve bir kaç ay içinde sona ereceği iddiasında bulunan Hut, "Asıl mesele rejimi düşürmek değil, çok kritik olması itibarıyla rejimin düşmesinden sonraki aşama önemli. Muhalif güçler, Esed sonrasında rejimin tuzağına düşmemeli" diye konuştu.

Suriye rejiminin Batıyla pazarlık yapmak için ülkede El-Kaide örgütünün varlığını abartmaya çalıştığını savunan Hut, muhalif güçlerin uyanık olmaları sayesinde Esed rejiminin oyununun tutmayacağını kaydetti.

Öte yandan Lübnan'daki Arap Baas Sosyalist Partisi milletvekili Asım Kansu ise Hut'un tersine Esed'i savunarak, aynı konuşmadan övgüyle söz etti.

Esed'in konuşmasını "dönüm noktası" olarak niteleyen Kansu, "Esed, gelecek dönemde izlenecek yol haritasını ortaya koydu" ifadesini kullandı.

Kansu, "Esed, özellikle Avrupalı 700-800 teröristin Suriye'ye ulaşmasının ardından silahlı çete ve teröristlerle ateşkes için pazarlık yapılmayacağını belirtti. Bu teröristleri gönderen Avrupa ülkelerine terörün geri döneceği uyarısında bulundu. Esed, zaferin yakın olduğuna dair kesin bilgi verdi ve özellikle de terörü destekleyenlerin yanlışlarından dönmeleri için kapı açtı" şeklinde konuştu.

Esed dün katıldığı televizyon programında, muhalifleri terörist gruplar olarak nitelemiş, Suriye'de "Nusra Cephesi" ismi altında El-Kaide örgütü bulunduğunu ve Avrupa'nın Suriye devletini zayıflatmak amacıyla bunlara destek verdiğini ileri sürmüştü.

aa


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs