En Sıcak Konular

''Bu politikalarla ayakta kalamazlar''

19 Nisan 2013 11:28 tsi
''Bu politikalarla ayakta kalamazlar'' Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu...

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda, muhalefetin bu söylemlerle ve politikalarla ayakta kalabilmesi asla mümkün değil" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin çözüm sürecine karşı yürüttüğü politikayı eleştirerek, "Onlar, ölmenin ve öldürmenin ağlamanın ve ağlatmanın tarafını tutuyor. Biz ise yaşamanın ve yaşatmanın, gülmenin ve güldürmenin tarafında duruyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda, CHP, MHP ve BDP'nin bu yönetimlerle, bu söylemlerle, bu politikalarla ayakta kalabilmesi asla ve asla mümkün değildir" dedi.
 
Barış lafla değil icraatla istenir
 

"Anamuhalefet, 'barışı kim istemez' diyor. Tamam da barış lafla istenmez icraatla istenir. Uygulamayla istenir" diyen Erdoğan, "Bir taraftan karşısında duracaksın. Bariyer oluşturacaksın, öbür taraftan da sıkılmadan 'ben barışı istiyorum' diyeceksin. Bu iş lafla olmaz. 'Bal, bal' demekle, ağız tatlanmaz, balı yersen ağız tatlanır" ifadelerini kullandı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon iktidarının günah ortağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Devlet Bahçeli, ekonomide dış politikada, iç politikada bu milletin başını öne eğdiren, bu milleti dünya karşısında mahcup duruma düşüren kişinin ta kendisidir" şeklinde konuştu.
 
Sabırla takip ediyoruz
 
Erdoğan, "Duruşuyla, fikirleriyle, politikalarıyla hiçbir varlık gösteremeyen Devlet Bahçeli, şu anda sokakları tahrik etmek, 1980 öncesi manzaraları bugüne taşımak için elinden geleni yapıyor. Bir avuç çapulcunun çeşitli illerde, Akil İnsanlar Heyetine yönelik saldırılarını biz sabırla takip ediyoruz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi MHP Genel Başkanı çıkmış koalisyon döneminde kendi bakanlıklarının temiz olduğunu iddia ediyor. İyi de Sayın Bahçeli sen o hükümetin ortağı, Başbakan Yardımcısı değil miydin? Seni oraya bostan korkuluğu olarak mı koydular? Ülke hızla uçuruma doğru sürüklenirken, hangi tepkiyi gösterdin, hangi tavrı aldın?
 
Sayın Bahçeli'nin zihniyle dili arasındaki kayış koptu. 1999'da, 'MHP ile koalisyonu içime sindiremiyorum' diyen hanımefendiye ağzını açmayan, tıpış tıpış gidip koalisyona ortak olan, o gün kuzu kesilen Sayın Bahçeli, bugün aslan postunda bize kükrüyormuş gibi yapıyor. Bugün bize karşı yaptığı şovu 1999'da yapamadı"
 
İstismar siyaseti bitecek
 
"Bu ülkede bir terör biterken başka bir terörün sokakları esir almasına asla izin vermeyiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Terörün bitmesiyle altındaki zemini kayan Bahçeli'nin can havliyle gençleri sokağa salmasına asla müsaade etmeyiz. Devlet Bahçeli şunu iyi bilsin. Kim ki 1980 öncesi manzarayı bugüne taşımaya kalkışırsa, bedelini, hukuk karşısında en ağır şekilde öder. Dağdaki terör biterken, şehirde eşkıyalığın türemesine ve türetilmesine göz yummayız.
 
CHP'nin de MHP'nin de terörün bitmesi sonrasına ilişkin tüm iddiaları yalandır, iftiradır, asılsızdır. Terörün bitmesiyle Türkiye'de bitecek olan, istismar siyasetinden başka hiç birşey değildir"
 
AK Parti'nin iktidarda olduğu sürece Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine asla halel gelmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Milliyetçilik konusunda, vatanseverlik konusunda, birliğimiz, kardeşliğimiz, bayrağımız konusunda ne CHP ne de MHP, AK Parti'nin eline su dökemez" dedi.

aa


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,895 µs