En Sıcak Konular

Çağlayan, İngiliz firmaların CEO'larıyla biraraya geldi

18 Nisan 2013 21:06 tsi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa bölgesinde dış ticaret fazlası verdiği ender ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Bundan dolayı size teşekkür ediyorum ama daha fazla açık vermenizi istiyorum. İngiltere'nin o dev ekonomik


     Çağlayan, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ve Türkiye'de yatırımı bulunan İngiliz firmaların Üst Yöneticileriyle (CEO) akşam yemeğinde bir araya geldi. 

         Çağlayan, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yatırım yapan ve daha fazla yatırım yapma potansiyeli bulunan uluslararası şirketlerin yöneticileri ve ülkelerinin büyükelçileriyle toplantı yapma geleneği başlattıklarını söyledi. 

         Daha önce Almanya, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri özelinde gerçekleşen toplantı dizisinin dördüncüsünü İngiltere ile yaptıklarını anlatan Çağlayan, "Bizim dükkan hiç kapanmaz, ışıklarımız hiç sönmez. 24 saat boyunca sizlerle birlikte olmaya, sizlerden gelecek tüm soru, sorun ve önerilere her zaman açığız" diye konuştu. 

         Türkiye ile İngiltere arasındaki siyasi, diplomatik, ekonomik ve ticari ilişkilerin her geçen gün daha kaliteli bir seyir izlediğini kaydeden Çağlayan, "İngiltere bizim ihracatımızda önemli bir yere sahiptir. Avrupa bölgesinde dış ticaret fazlası verdiğimiz ender ülkelerden biri. Bundan dolayı da size teşekkür ediyorum ama daha fazla açık vermenizi istiyorum. İngiltere'nin o dev ekonomik performansına bakarak ülkemizden yapmış olduğunuz ithalatı yeterli görmüyorum" ifadelerini kullandı. 

         Çağlayan, "Bugün burada bizimle beraber olan şirketlerimizin ana şirketlerinin toplam cirosu 323 milyar dolar. 895 bin istihdam var. Bu şirketlerimizin toplam Türkiye ciroları 4,2 milyar dolar, ülkemizde oluşturdukları istihdam ise 12 bin 300 kişi. Size bundan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

         İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ise toplantıya Türkiye'ye yatırım yapmış ve Türkiye ile ilgilenen üst düzey yatırımcıların katıldığını belirterek, bu şirketlerin iki ülke arasındaki ilişkilere yaptıkları katkılardan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. 

         (AA)



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs