En Sıcak Konular

TSK'ya ait belgeleri PKK'ya vermişler

18 Nisan 2013 16:54 tsi
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf ve 79'u tutuklu 357 sanıklı askeri belge ve bilgi temin etme davasında iddianamenin okunmasına devam edildi.



İddianameden, örgütün elde ettiği illegal güç sayesinde kamu kurumlarını bir ahtapot gibi sardığı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, TSK ve MİT dahil olmak üzere hemen hemen bütün kamu kurumları aleyhinde faaliyetler yürüttüğü bölüm okundu.

Askeri bilgi ve belge temin etme davasının üçüncü günü sakin başladı. Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu, az sayıda tutuksuz sanık ve avukatın katıldığı duruşma, saat 09.15 sıralarında TRT spikerleri tarafından iddianamenin ikinci bölümünün 111. sayfasından itibaren okunmasıyla başladı. Operasyon sürecinin anlatıldığı bölümde, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda askeri belge, gizli kamera ve dinleme cihazları ile çok sayıda dijital materyal elde edildiği, bunlar arasında cinsel içerikli görüntüler, bazı kişilerin kadınlarla buluşmalarına dair gizli çekilmiş fotoğraflar, kişisel verilerin kaydedildiği döküman, ortam dinleme kayıtları ile çok sayıda askeri belge bulunduğu belirtildi. Suç örgütünün elebaşı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan marina sahibi Bilgin Özkaynak'tan elde edilen üç dijital materyalin teknik imkanlarla şifresinin kırıldığı, her birinin içerisinde ayrı ayrı "PANDORA.V12" isimli klasör tespit edildiği, onların içerisinde de "PANDORA" isminde bir veri tabanı bulunduğu salondakilere okundu. Veri tabanı açılarak yapılan incelemede içerisinde "Koordinatörler", "Veri_1", "Veri_2" ve "Veri_3" şeklinde isimlendirilmiş dört parça bulunduğu, ön incelemede veri tabanındaki bilgilerin diğer şüphelilerden elde edilen birçok dijital veri ile aynı olmasından ötürü bu veri tabanının diğer şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin toplandığı bir ortam olduğu yazan bölüm de TRT spikerlerince sesli olarak okundu.

PANDORA veri tabanında bulunan "Koordinatörler" bölümünde örgüt yöneticisi olduğu anlaşılan dokuz kişinin isminin bulunduğu, "Veri_1" isimli bölümde koordinatörlere bağlı faaliyet gösterdiği anlaşılan kişilerle bu kişilerin örgüt adına temin ettikleri bilgi ve belgelerin yer aldığı, "Veri_22 isimli bölümde örgüt adına faaliyet gösterdiği anlaşılan 52 eskort kadına ait bilgiler ile bunların örgüt adına temin ettiği bilgi ve belgelerin, "Veri_3" isimli bölümde ise örgütün hedefine alarak hakkında bilgi topladığı kişilere ait bilgiler ve örgüte bilgi ve belge temin eden kişilerin bilgileriyle bu kişilerin temin ettikleri bilgi ve belgelerin yer aldığı belirtildi.

PANDORA, SUÇ ÖRGÜTÜNÜN ARŞİVİ

Davanın bir numaralı sanığı Özkaynak'ta ele geçirilen ve şifresi teknik imkanlarla kırılarak açılan PANDORA'nın, diğer şüphelilerden elde edilen diğer dijital suç unsurlarını da içerdiği, bu sebeple suç örgütünün arşivi niteliğinde olduğu belirtildi. PANDORA'da, örgütün hiyerarşisi ve işleyişi konusunda bazı bilgilerin yanında binlerce kişinin fişleme bilgileri ve kişisel verilerinin, devlet güvenliğine ilişkin çok sayıda bilgi ve belgenin bulunduğu ve bunların örgüt tarafından depolandığı da iddianameden okundu. Bütün verilerin, Bilgin Özkaynak'ta ele geçirilen harddisk içerisinde şifreli olarak yer alan PANDORA ismi verilmiş veri tabanında toplanması sebebiyle elebaşının "Reis" lakaplı Özkaynak olduğunun anlatıldığı bölüm de okundu. İddianamede ayrıca PANDORA'daki dosya sisteminin profesyonelce kullanıcı erişimine kapalı olduğu, açılmaması için diskin şifreli veya kriptolu olduğu belirtildi. PANDORA'nın şifresinin, çalışmalar sonucunda kırılarak açıldığı da belirtildi.

'ÖRGÜT BÜTÜN KAMU KURUMLARI ALEYHİNDE FAALİYET YÜRÜTMÜŞTÜR'

Duruşma salonunda bulunanlara spikerler tarafından, iddianamede suç örgütünün amacının anlatıldığı bölüm de okundu. Bilgin Özkaynak elebaşılığındaki suç örgütünün temel amacının çıkar elde etmek olduğu, özellikle TSK içerisindeki yapılanması sayesinde büyük bir güç ve çok geniş bir faaliyet alanına sahip olduğu belirtilerek, "Suç örgütü, bu amacına ulaşabilmek adına her türlü yola başvurmuş, hiçbir alanı boş bırakmamıştır. Elde ettiği illegal güç sayesinde her geçen gün etki alanını ve hedeflerini genişleten suç örgütünün, adeta kamu kurumlarını bir ahtapot gibi sardığı operasyon sürecinde ortaya çıkmıştır. Suç örgütünün Hükümet, TSK ve MİT dahil olmak üzere hemen hemen bütün kamu kurumları aleyhine faaliyetler yürüttüğü anlaşılmıştır." denildi. İddianamede, suç örgütünün ülke çapında yaptığı faaliyetlerin yanısıra KKTC'de de bilgi ve belge temin etme ağını profesyonelce oluşturduğu ve işlettiği, yapısı ve hedefleri tespit edilmiş profesyonel bir örgüt olduğu ifadesi de salondakilere aktarıldı.

Ayrıca örgütün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gireceği muhtemel bir savaş düşünülerek, düşmanın işine yarayacak bütün bilgileri topladığı iddiası da yer aldı.

İddianamede suç örgütünün, elde ettiği bilgilerin PKK terör örgütüne ulaştırılmasını da sağladığı vurgulandı. Spikerlerin okuduğu bu bölümde, TSK'nin bildiği PKK kampları belgesinin terör örgütünün işine yarayacağı, bu bilgiye ulaşınca TSK'nin PKK kamplarına düzenleyeceği her türlü hava harekâtını akamete uğratmak, başarısız kılmak ve zayiat vermemek için bilinen kamplarını boşaltacağı, yeni kamplar oluşturacağı veya ona göre tedbirler alacağı ifadeleri dikkat çekti.

Örgüt üyelerinin ele geçirdiği ve iddianamede yer bulan, "PANDORA v.12Veri1_EkErdem Gül" veri yoluna kaydedilen "MİNİ İHA PPT" isimli belgeyle ilgili açıklamalar kısmında da, "İnsansız hava araçlarına (İHA) ait önemli bilgilerle uçuş planları, gözetlenemeyen alanlar, İHA'ların zafiyetleri hakkında da bilgi var," şeklinde notlar düşüldüğü de iddianameden aktarıldı.

Suç örgütünün, 2008 yılında AK Parti aleyhine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davası sürecini takip ettiği bölüm de iddianameden okundu. Örgütün işleyişi, metotları, hedefleri ve amaçlarını gösteren, örgüt yöneticisi Narin Korkmaz'dan elde edilen "Çalışma 1" isimli belge de aktarıldı. Belgede, bekar personel için bekar evlerinin kurulması, evlere gerekli kayıt sisteminin kurulması, anahtar veya kalem şeklindeki kameraların sürekli hazır olması, komutan ve amir konumundakilerle ilişkilerin arttırılması, kritik belgelere ulaşacakların kontrol altında tutulması talimatları dikkat çekti.

'REİS'İN GELİR SEVİYESİ 1980'LERDE DÜŞÜKTÜ'

İddianamede, "Reis" lakaplı elebaşı Bilgin Özkaynak'la ilgili bilgiler de yer aldı. Denizcilik sektöründe Türkiye'nin önde gelen işadamlarından olan Özkaynak'ın, Marmaris Yatch Marina ve Denizcilik İşletmeleri ile gerek iş dünyasında gerekse siyasi alanda çok güçlü bir yapısı bulunduğu, mal varlığı açısından da aynı oranda güçlü olduğu, milletvekili ve belediye başkanı adayı olduğu ancak seçilemediği belirtildi. Özkaynak'ın aynı zamanda kamuoyunda "seçkinler kulübü" olarak bilinen Büyük Kulüp'e üye olduğu, burada belli bir etkisi bulunduğu, gençliğinde sol örgütlerin toplumsal gösterilerine katıldığı, 1980'li yıllarda "Topal Bilgin" lakabıyla gelir seviyesi düşük bir kişi olarak bilinmekteyken birden büyük bir mal varlığı edindiği, hakkında 2000'li yılların başlarında silah ve akaryakıt kaçakçılığı suçlarından işlem yapıldığı, yurtdışında birçok irtibatı bulunduğu ve sık sık yurtdışına çıkarak birçok ülkede faaliyet yürüttüğü, özellikle Kanada'da yerleşik bir hayatı bulunduğu, operasyondan önceki süreçte Kanada'ya yerleşme niyeti olduğu da iddianameden okundu.

Daha sonra duruşmaya bir saat öğle arası verildi.

Bu haber 1,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs