En Sıcak Konular

'Koç grubuna yakışmayacak ifade...'

18 Nisan 2013 15:51 tsi
'Koç grubuna yakışmayacak ifade...' Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Koç Honding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un "Yerli marka otomobil ticari ihtihardır" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Bakan Çağlayan, "Koç Grubu'na yakışmayacak bir ifadedir bu. Bir kere eğer bu şekilde söylediyse ifadesini kınarımB Bunu yapacak babayiğitler bu ifadeyi dikkate almaz. Kimse kusura bakmasın." dedi.

Bakan Çağlayan, Bursa'da katıldığı 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması ödül töreni ardından Polonyalı gazetecilerle bir araya geldi. Konuk gazetecilere, Türkiye ekonomisini anlatan Bakan Çağlayan, Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Çağlayan, bir gazetecinin, Mustafa Koç'un, "Yerli marka otomobil ticari ihtihardır" şeklindeki sözlerini sorması üzerine şunları dile getirdi:

"Bu ifadeyi, hangi şartlarda kullandığını bilmiyorum. Ancak eğer bizim anladığımız anlamda söylediyse son derece yanlış bir ifade, son derece yanlış bir tespit. Koç Grubu'na yakışmayacak bir ifadedir bu. Bir kere eğer bu şekilde söylediyse ifadesini kınarım. Ben de onlar kadar sanayiciliği bilen biriyim. Her ne kadar Koç Holding kadar büyük olmasam da. Ben de mühendisim, sanayiciyim. Bu noktada firmanın yurt dışı bağlantıları olabilir. Yurt dışındaki başka firmalarla göbek bağı olabilir. Ama biz zaten bu göbek bağını koparmak için Türkiye'de bir yerli otomobil yapılmasını istiyoruz. Türkiye, bugün bunu yapacak imkana, altyapıya, insan gücüne, teknolojiye her türlü birikime sahiptir. Koç Grubu da bugünkü büyüme performansını Türkiye'ye borçludur. Türkiye'nin yatırım kalitesi ve ekonomik kalitesinin her geçen gün artmasının etkisinden herkes yararlanıyor."

"MAKSADINI AŞMIŞTIR"

Mustafa Koç ile görüşeceğini dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti: "Koç, Türkiye'nin yerli bir markasıdır. Türkiye için önemli çalışmalar yaptığını düşünüyorum. Eğer böyle bir laf söylediyse maksadını aşmıştır. Demişse bunu kendisine yakıştırmam. Böyle bir ifadeyi de asla kabul etmem. Türk sanayisi, bunu yapacak babayiğitler de bu ifadeyi dikkate almaz. kimse kusura bakmasın."

WOLKSVAGEN'DEN TÜRKİYE'YE YATIRIM

Wolksvogen firmasının Türkiye'ye yapacağı yatırıma yönelik soru üzerine Bakan Çağlayan, firmanın fabrikasını Türkiye'ye kuracağını vurguladı. Bunun, aynı hususta yarışan Polonlalılar için kötü bir haber olabileceğini belirten Çağlayan, şunları kaydetti: "Kusura bakmasın, bu kötü bir haber ama Wolksvagen yatırımı Türkiye'ye yapacaktır. Ekonomide duygusallık olmaz. Gerçi buna Wolksvagen'in kendisi karar verecektir. Ben ümit ediyorum ki otomotiv sektöründe çok cüzi karlarla, rekabetin cent'lerle, dolarlarla yapıldığı bir ortamda yatırımcı, kendisine en uygun iç pazarı olan Türkiye'yi tercih edecektir. Türkiye otomotiv iç pazarının gideceği nokta daha var. Ve Türkiye doymamış bir ülke.Yatırım ortamı, diğer pazarlara ulaşım ve bir çok alanda son derece önemli bir paya sahip. Wolksvagen'in Orta Doğu'daki pazar payı sadece yüzde 1. Eğer Türkiye'de üretim yapmış olsalardı, bunu çok daha yukarılara artırabilirlerdi. Tabi, lojistik avantajları da var Türkiye'nin. Bana göre, Türkiye'nin Polonya'dan farkı önemli bir lojistik avantaja sahip olması. Ama tabi yatırımcı kendisi karar verecek. İster yatırım yapar ister yapmaz ama biz Türkiye'ye yatırım yapmasından memnun oluruz."

(CİHAN)

Bu haber 1,582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs