En Sıcak Konular

Ensalaco: Obama’nın terör politikasını değişmez

18 Nisan 2013 14:31 tsi
Boston Maratonu'nda art arda patlayan iki bomba yalnızca Amerika'nın değil dünyanın da birinci gündem maddesi oldu.

11 Eylül kadar büyük şok yaşatmasa da geçen 12 yıldan sonra Amerika ilk defa böylesine etkili bir terör saldırısına maruz kaldı.

Başkan Obama'nın terör ile mücadele politikasında bir değişikliğe gitmeyeceğini savunan Dayton Üniversitesi öğretim üyesi ve terör uzmanı Mark Ensalaco, bu iddiasına da ilginç gerekçeler getirdi.

Cihan'a konuşan Prof. Dr. Ensalaco, teröre karşı mücadelede politika değişiminin yalnızca bir alan ile sınırlı kalamayacağını söyledi. Öğretim üyesi Ensalaco, mevcut güvenlik ve diplomatik politikaların da terör ile mücadele politikasının değişmesi durumunda yeniden gözden geçirilerek yapılandırılması gerekeceğini kaydetti. Mark Ensalaco, "Obama hükümetinin sürdürdüğü politikalarda bir değişime gitme ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Terör ile mücadelede Obama hükümeti yine insansız hava araçlarıyla Afrika'da, Yemen'de ve Pakistan'da, Afganistan'da düzenlediği saldırılarını sürdürecektir." diye konuştu.

Washington yönetimini yeni kararlar almada çok yavaş olmakla eleştiren Ensalaco, "Bakın geçtiğimiz aralık ayında 20'si çocuk toplam 26 kişinin öldürülmesi tüm ülkeyi şoke etmişti. Buna rağmen bu olay dahi Washington'da silah edinme konusunda ciddi bir politika değişimini tetikleyemedi." diye konuştu.

Ensalaco, Boston Maratonu saldırısının yalnız terörle mücadelede yürütülen mevcut politikanın daha da güçlendirilmesine katkı sağlayabileceğini dile getirdi. Ensalaco, saldırının uluslararası boyutunun olması durumunda ise bunun Afrika, Yemen, Afganistan, Pakistan'da sürdürülen terörle mücadeleye halkın daha fazla destek vermesine imkan sağlayacağını savundu.

Saldırıdan kimlerin ya da kimin fayda edebilmiş olabileceği yönündeki soruya ise Ensalaco şöyle cevap verdi: "Birileri bir mesaj vermek istiyor ya da intikam almak gibi bir amacı varsa o kimselerin bu olaydan fayda sağladığı söylenebilir. Böyle bir olaydan çıkar elde edilmesi iğrenç bir şey ama bir gerçek. Olayın bir maddi veya parasal hesaplaşma için yapılmadığı gerçek. Dediğim gibi insan öldürmeyi, mesaj vermeyi istemiş kişi veya kişiler bu olaydan ödülünü aldı, istedikleri gündemi ülkede hakim kıldı."

(CİHAN)

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs