iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Önemsiz haberler…

18 Nisan 2013 12:05 tsi
Önemsiz haberler… Biraz sonra önemsiz haberler okuyacaksınız.. Boston saldırısı, barış süreci, yeni anayasa vs gibi önemli değiller.. Yine de bir okuyalım... iyibilgi Ankara

1. Amerikalılar milyon dolarlık banknotu efsane sanıyor

Muğla-Milas’da jandarma ekipleri 1 milyon dolarlık bir banknot ele geçirdi. Para, F.Ç. (37) isimli şahsın ikamet ettiği konutun önünde yapılan operasyonda, 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi. Banknota el konuldu ama F.Ç. ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. F.Ç.'nin ifadesinde, banknotu 3 bin TL'ye satın aldığını ifade ettiği öğrenildi.

1 milyon dolar! ABD’de cebinizden 100 dolar çıkardığınızda neler olduğuna ilişkin bir şehir efsanesi vardır. Ama 1 milyon çıkarırsanız kimse bir şey yapmaz çünkü gerçek olmadığını düşünürler.

Oysa Muğla’da ele geçirilen para gerçek. Zaten her biri basılırken sertifikalı olarak basılıyor. Amerika’da zenginler açısından bu para itibar sembolü. Aktif işlemlerde kullanılmıyor elbette ama “bir değeri” var kuşkusuz. Peki bu paranın Türkiye’de ne işi var?

2. Komşularla sıfır sorun kimin başarısı?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İsrail’le aramızı düzelttiği artık sır değil. Zaten evvelsi gün bir Senato oturumunda kendi paylarını açıkça dile getirdi bakan. Ek olarak, limoni olan Türkiye-Irak ilişkilerini düzelttiği de anlaşılıyor. Mesela; 8 Nisan'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Salih Feyyaz'ın, Londra'da gizli bir görüşme yapmış meğerse!

Peki bu bilgi neden gazetelere yansımadı? Hayır, yansıdı. Önemsiz haberlerden olduğu için pek fark edilmedi. Kerry’nin Maliki’ye “uzatmayın” dediği biliniyordu ama gizli Londra görüşmesine kadar varmış demek iş.

Ayrı madde değil ama yine bir önemsiz haber sayılabilir: Kuzey Irak'taki boru hattı yakında devrede olacak. Kuzey Irak’ın petrolünü Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı amaçlayan yeni boru hattı birkaç ay içinde bitiyor. Maliki bir şey diyecek mi acaba?

3. Obama’yı fena dövüyorlar

Boston bombaları ve ardından gelen zehirli mektuplar ABD iç dinamiklerinin kızıştığını gösteriyor. Ama meselenin bununla sınırlı olmadığını gösteren önemsiz haberler var.

Beyaz Saray’ın çok önem verdiği silah kontrolü yasası Senato’da yeterli destek bulamadı. İnanılacak gibi değil ama konu şu: Tamam isteyen silah alsın ama kimin eline silah veriyor bir “GBT”sini yapalım bari” dendi. Ve Senato bunu reddetti. Yani silah lobisi kazandı. Üstelik kamuoyu desteğinin %80’lere vardığı bir konuda. Obama, “Bu Washington için utanç verici bir gün” dedi. Ulusal Silah Birliği (NRA), her zaman olduğu gibi yine oylamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu sonuca yakın zamanlarda ise Boston’da bombalar patladı, zehirli mektuplar gönderildi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs