En Sıcak Konular

'El Kaide, Nusra gibi konular abartılı'

18 Nisan 2013 10:27 tsi
'El Kaide, Nusra gibi konular abartılı' Başbakan, CFR'ye ne söyledi?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin "Çözüm Süreci" kapsamında sonuca ilk kez bu kadar yakın olmasının sırrını "Demokratik standartları yükseltilmesi ve herkesin birinci sınıf vatandaş haline gelmesi" olarak özetledi. ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'ni (CFR) AK Parti Genel Merkezi'nde önceki gün kabul eden Erdoğan, heyetin Türkiye'ye ilişkin merak ettiği soruları cevapladı. 18 kişilik bir heyetle AK Parti Genel Merkezi'ne gelen CFR temsilcilerinin merak ettiği konular "Çözüm Süreci", Suriye, yeni anayasa süreci, Amerika ile ticari ilişkiler ile İslamofobia ve Antisemitizm oldu. İşte o görüşmedeki diyaloglardan öne çıkanlar:
ÇÖZÜMÜN SIRRI : (ABD heyetinin "bu sefer çözüme çok yakın görünüyorsunuz. Bu kez farklı olan ne? Nasıl başardınız" sorusuna) Herkesi birinci sınıf vatandaş haline getirdik. Türkiye sınırları içindeki tüm vatandaşlarımızı kucakladık. Ama herkesi... Sadece bir tek grubu değil. Siyasi sorunları büyük oranda çözdük. Demokratik standartları yükselttik. Adaleti sağladık. Özellikle terör sorunu nedeniyle uzun yıllardır büyük sıkıntılar çeken bölgeye yatırımları artırdık. Terör örgütü yatırımlarımızı hedef alsa da iş makinelerimize saldırsa da geri adım atmadık.
YENİ ANAYASAYI HAK EDİYORUZ : (Yeni anayasa çalışmalarının sorulması üzerine) Herkesin üzerinde görüş belirttiği, kabullendiği bir anayasa yapılması için samimi gayret gösterdik. Ama maalesef muhalefet partileri destek vermedi. Yeni bir anayasayı Türkiye hak ediyor.
ABARTILI KORKULAR :(Esad sonrası Suriye'ye ilişkin kaygılara) Suriye halkı kimi isterse onu getirecek işbaşına. El Kaide, Nusra gibi konular abartılı. Suriye'de her gün masum insanlar öldürülüyor. Öncelikle bu durumun sona ermesi için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı.
OBAMA'YLA TİCARET DE KONUŞACAĞIZ : (Ekonomik ilişkiler) Model ortaklığın en önemli ayağı ekonominin gelişmesi. 20 milyar dolarlık toplam ticaret hacmimiz var. Bunu yeterli bulmuyoruz. Bu miktar iki ülke arasındaki potansiyelin çok altında. Bunu artırmak için gereken adımların hızlı bir şekilde atılmasını istiyoruz. Bu yüzden siyasi ve bölgesel konularla birlikte ticari ve ekonomik işbirliğimiz de Washington ziyaretimizin ana gündem maddesi olacak.
ANTİSEMİTİZMİ DE İSLAMOFOBYAYI DA AŞMAMIZ LAZIM : Antisemitizm ve İslamofobya'nın insanlık suçu olduğunu savunuyorum. Bunları her yerde dile getiriyorum. İslamofobya'nın da bir insanlık suçu olarak tanınması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Sabah



Bu haber 2,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs