En Sıcak Konular

''Dışarıda bırakılmak istemiyoruz''

18 Nisan 2013 08:11 tsi
''Dışarıda bırakılmak istemiyoruz'' Başbakan Yardımcısı Babacan, ABD ile AB arasındaki Ticaret ve Yatırım Ortaklığı sürecine destek verdiklerini belirterek, "Ancak Türkiye olarak dışarıda bırakılmak istemiyoruz'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinliklerinin ABD'deki son durağı olan başkent Washington'da, ABD Ticaret Odası tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.
 
Babacan, Türkiye'nin çok kritik bir dönüşüm sürecinden geçtiğine işaret ederek, siyasi ve ekonomik alanda hayata geçirilen reformların, Türkiye'yi sadece çok daha iyi işleyen bir demokratik sistemin hayata geçirilmesi, hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğünün çok daha iyi uygulanması açısından değil, çok daha iyi işleyen, sağlam ve istikrarlı bir ekonomik sistemin tesisi açısından da en üst seviyelere taşıdığını söyledi.
 
-"Türkiye yabancı yatırımcılar için bir merkez"-
 
Babacan, Türkiye'nin sadece ülke içerisinde değil, daha geniş çerçevede bölgeye açılmak isteyen yabancı yatırımcılar için bir merkez konumuna geldiğini kaydetti.
 
Babacan, bu noktada Microsoft ve Coca-Cola gibi uluslararası şirketlerin Türkiye'yi diğer bölgelere ulaşmada merkez olarak kullanmasını örnek verdi.
 
Türkiye'nin Afrika'ya açılımına değinen Babacan, bu kıtadaki büyükelçilik sayısını artırdıklarını hatırlattı ve bunun yanında Latin Amerika ve Asya'da da büyükelçilik sayılarını artırma planlarından bahsetti. Babacan, THY'nin de dünya genelinde en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi haline geldiğine dikkati çekti.
 
Babacan, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı tarihi bir adım olarak değerlendirdiklerini ve tam destek verdiklerini, bunun çok olumlu bir vizyonu içerdiğini ancak Türkiye olarak da "dışarıda bırakılmak istemediklerini" söyledi.
 
Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'ne işaret eden Babacan, ''Buna paralel bir sürece, AB-ABD Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı sürecini tamamlayacak bir Türkiye-ABD sürecine sahip olmayı çok arzuluyoruz'' dedi. Babacan, bu konuda bir adım atma noktasında ABD'de hem yönetim kanadında hem de iş dünyasında farkındalık ve isteklilik olduğunu görmekten çok mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
 aa


Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs