En Sıcak Konular

Karasal sayısal yayın ihalesini alan kuruluşlar

17 Nisan 2013 20:04 tsi
(RTÜK) ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinde, genel yayın türünde standart çözünürlüklü (SD) yayın yapma lisansını almaya hak kazanan kuruluşlar belli oldu.

Bilkent Otel'de gerçekleştirilen ve üç gün sürecek ihalenin ikinci gününde, genel yayın türünde Standart Çözünürlüklü (SD) yayın yapacak 11 ulusal kanalın ihalesi gerçekleştiriliyor. İhale kıran kırana geçerken miktarın 20 milyon lirayı aştığı öğrenildi.

İhale Komisyon Başkanlığını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye başvuru yapan ve koşulları uygun toplam 14 yayın kuruluşu katılıyor.

Karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesi alan firmalar

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinde, genel yayın türünde standart çözünürlüklü (SD) yayın yapma lisansını almaya hak kazanan kuruluşlar belli oldu.

İhale sonucuna göre, Kanal 7, NTV, Flash TV, CNN Türk, TV2, ATV Avrupa, Karamel TV, EM TV, TV Çorlu, TV NET ve Beyaz TV genel yayın türünde SD yayın yapma lisansını almaya hak kazandı.

Bilkent Otel'de gerçekleştirilen ve üç gün sürecek ihalenin ikinci gününde, genel yayın türünde SD yayın yapacak 11 ulusal kanal belirlendi.

Komisyon başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye, başvuru yapan ve koşulları uygun 14 yayın kuruluşu katıldı.

Katılımcı kuruluşlardan Yeditepe İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Ulusal 1), 60. turda rakam 3 milyon liraya ulaşınca ihaleden çekildi.

Sonraki fiyat arttırımlarında, Meltem Radyo ve Televizyon Yayıncılık 93. turda rakam 7 milyon liraya ulaşınca, Yumurcak Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Yumurcak TV) de 216. turda rakam 25 milyon 50 bine ulaşınca ihaleden çıkma kararı aldı.

RTÜK tarafından hazırlanan, lisans sürelerinin 10 yıl öngörüldüğü ihaleyle 216. turun sonunda genel yayın türünde SD yayın yapma lisansı alan yayın kuruluşları şunlar oldu:

"-Hayat Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal 7),

-NTV Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Anonim Şirketi (NTV),

-Göktuğ Elektronik Yayıncılık Sanayi Ticari İşletme Anonim Şirketi (Flash TV),

-Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık Anonim Şirketi (CNN Türk),

-EKO Televizyon Yayın Anonim Şirketi (TV2),

-Turkuvaz Televizyon ve Radyo İşletme Anonim Şirketi (ATV Avrupa),

-Star Medya Ajans Anonim Şirketi (Karamel TV),

-Güçlü Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Prodüksiyon Reklamcılık Ticaret Anonim Şirketi (EM TV),

-Trakya İletişim Radyo ve Televizyon Anonim Şirketi (TV Çorlu),

-NET Yayıncılık Sanayi ve Ticari Anonim Şirketi (TV NET),

-Kanal Beyaz Televizyon Radyo Yayıncılığı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Beyaz TV)"

Lisans almaya hak kazanan 11 yayın kuruluşu arasında kumanda üzerindeki sıralamanın belirlenebilmesi için ihale devam ediyor.

KARASAL YAYINCILIKTA LİSANSLI DÖNEM BAŞLIYOR

Ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesi ile 1994 yılından bu yana geçici izinle düzenlenen karasal yayın ortamında yayın yapan kuruluşlara, 2011 yılında yapılan yasal düzenlemenin ardından 19 yıl aradan sonra ilk kez yayın lisansı verilecek.

İhale, karasal yayıncılıkta lisans dönemini başlatırken teknolojik dönüşüm de gerçekleştirilecek ve karasal sayısal yayıncılık teknolojisine geçilecek.

Türkiye genelinde karasal sayısal yayıncılığa geçiş 2 yılda tamamlanacak. Bu süre boyunca paralel yayın dönemi yaşanacak ve aynı anda hem karasal sayısal yayın hem de karasal analog yayın devam edecek. Mevcut karasal analog televizyon yayınları ise Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından 2006 yılında alınan karar çerçevesinde 2015 yılında sonlandırılacak.

aa

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs