En Sıcak Konular

Suriyeli Türkmenler radyo kurdu

15 Nisan 2013 16:17 tsi
Suriyeli Türkmenlerin kurduğu "Türkmen FM" yayın hayatına başladı.



Halep'in Kilis sınırındaki Çobanbey beldesinde kurulan radyo, Türkçe, Arapça ve Kürtçe yayın yapacak. Radyonun yayını Mumbuç, Azez, Bab ve Halep ile Gaziantep, Kilis ve bazı ilçelerinde dinlenebilecek.

         Radyonun kurucularından Tarık Sülo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmen beldesi Çobanbey'de kurdukları stüdyodan, bölge insanlarının barış, dostluk ve refah içinde yaşamasına yönelik yayınlar yapacaklarını söyledi.

         Radyonun dinlenme ağını genişletmeye çalıştıklarını ve "100.6" frekansıyla yayın yapan radyonun Suriye'de "bir ilk" olduğunu dile getiren Sülo, şöyle devam etti:

         "Suriye'de ilk kez Türkmenler tarafından bir radyo kuruldu. Radyo, yılların ve yüreklerin özlemini gidermiştir. Benzeri olmayan bir projenin daha bitirilmesi hayatımızdaki bir boşluğu daha doldurmuştur. Yayınla, Suriye Türklerinin sesini bütün bölgeye duyurmaya çalışacağız. Müziğin yanı sıra haber programları da yapacağız. Radyomuz, Türkmenleri ilgilendiren meselelerin konuşulduğu, tartışıldığı, tahlil edildiği bir mekan olacaktır."

         Sülo, radyonun Türkmenler arasındaki birlikteliğin pekişmesine vesile olacağını belirtti. Türkmen FM'in bir misyon üstlendiğini vurgulayan Sülo, şunları kaydetti:

         "Türkmen şahsiyetleri, askerleri, millet için çalışanları, Türkmen siyasi hareketleri, askeri birlikleri ve tüm Türkmen kurum ve müesseseleri tanıtmaya yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Radyo, Türkmen hayatındaki bütün oluşum ve hareketlenmelerin tanıtılmasında ve örgütlenmesinde yer alacak ve öncülük edecektir. Yayın içeriği ve politikası ile bölgemizin bin yıllık kardeşlik, komşuluk ve kısmen akrabalık bağlarını güçlendireceğiz."

         (AA)

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs