En Sıcak Konular

'Terör Türkiye'nin pozitif enerjisini emdi'

15 Nisan 2013 09:30 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin terör sorununu çözerek bölgesine örnek, uluslararası çerçevede daha saygın bir aktör olmayı hedeflediğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ntvmsnbc'ye yaptığı özel açıklamada, Türkiye'nin terör sorununu çözerek artık ekonomide daha büyük atılımlar gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

Terör ve Kürt meselesinin ekonomide istikrar ve güven adası haline gelen Türkiye'nin pozitif enerjisini emdiğini belirten Şimşek, "Türkiye bu sorunu çözerek sadece ekonomide değil, siyasal alanda da bölgesine örnek, uluslararası çerçevede daha saygın bir aktör olmayı hedefliyor" dedi.

Görüşme sürecinin başarıyla sonuçlanması halinde bunun Türkiye'nin bulunduğu coğrafya açısından bir ilk olacağını anlatan Şimşek, böylece diğer ülkelere de "barışın görüşmelerle de sağlanabileceğini" gösteren bir örnek olacağını işaret etti.

"Güneydoğu insanını birlik beraberlik ve kardeşlik hukukuna riayet etmeye çağırıyorum" diyen Maliye Bakanı, böylece Türkiye'nin siyasi bütünlüğünü teşkil edecek önemli bir sürecin başarıyla tamamlanacağını söyledi.

BATMAN İKİNCİ GAZİANTEP OLUR

Batman ve diğer Güneydoğu kentlerinin de bu barış ortamından olumlu etkileneceğini anlatan Şimşek, genç ve dinamik nüfusuyla, yatırım teşvikleriyle Batman'ın ikinci bir Gaziantep olacağına inandığını vurguladı.

Terörü çözdükten sonra oluşacak pozitif enerjiyle Türkiye'nin Almanya gibi ülkelerle refah seviyesinde arayı kapatacağını düşündüğünü ifade etti.

GÜNEYDOĞU YAKINDA GÖÇ ALACAK

Şimşek, Güneydoğu'nun barış ortamı ve tarıma dayalı güçlü ekonomisiyle çok yakın zamanda göç alan bir bölge haline geleceğini savundu. Maliye Bakanı, bölgeye yatırım yapmak isteyenler arasında hazırgiyim, tekstil yan sanayii, gıda ve makina teçhizatları gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler bulunduğunu söyledi.

SULU TARIM EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAĞIZ

Şimşek, Ortadoğu'nun gıda güvenliği sorununu ortadan kaldıracak tarımsal reformlara girişeceklerini, bu çerçevede sulu tarım ekonomisini canlandıracaklarını belirtti.

HASANKEYF'İN YÜZDE 80'İ KORUNACAK

Maliye Bakanı, Hasankeyf'le ilgili bir soruya karşılık, "Bölgede baraja ihtiyaç var ancak Hasankeyf gibi bir kültür mirasını korumak gerekiyor. Sizi temin ederim ki, Hasankeyf'in yüzde 80'i korunacak, zaten antik kentin önemli bölümü su altında kalmayacak. Bazı eserleri yerinden taşıyacağız" yanıtını verdi.

Şimşek, Hasankeyf'te yüzyılda yapılamayan arkeolojik kazıların son 10 yılda yapıldığını belirterek, Hasankeyf'le ilgili artık endişe duyulmaması gerektiğini ifade etti.

KALKINMA MERKEZİ GÜNEYDOĞU OLACAK

Bölgedeki inşaat çalışmalarıyla Güneydoğu kentlerini su yoluyla birbirine bağlamak istediklerini anlatan Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'nun kalkınma merkezi Türkiye'nin Güneydoğu kentleri olacak. Bu konuda kararlıyız" şeklinde konuştu.

aa

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs