En Sıcak Konular

Piyasalar için karar haftası olabilir

15 Nisan 2013 09:21 tsi
Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta genel olarak yükseliş eğilimini korusa da kısa ve orta vadede yön arayışında olan piyasalar bu hafta açıklanacak yoğun veri akışı ve emtia piyasalarındaki sert düşüşlerin etkisiyle trend oluşturmaya çalışacak.

Geçen hafta ABD hisse senedi piyasalarında tarihi kapanış ve gün içi gördüğü en yüksek seviye rekorları geliştirilirken bu hafta açıklanacak ilk çeyrek şirket bilançolarının ve özellikle yarın açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Hafta boyu yükselen kanalda hareket eden ve kapanış rekorunu 14.865 puana, gün içi gördüğü en yüksek seviye rekorunu 14.888 puana geliştiren Dow Jones endeksi cuma günü günlük bazda yatay bir seyirle 14.865 puandan kapanış yaptı.

Avrupa tarafında da haftalık bazda bakıldığında yükselişin devam ettiği görülse de haftanın son işlem gününde satıcılı bir seyir izlendi. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,61 oranında değer kaybıyla 7.745 puandan tamamlarken, haftalık bazda ise yüzde 1,12 oranında yükseliş kaydetti. Bu hafta Avrupa'da bugün açıklanacak dış ticaret verileri ile yarın Almanya nisan ayı ZEW güven endeksi piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Analistler küresel piyasalarda emtia fiyatlarının uzun zamandır gördüğü en düşük seviyelere gerilemesinin bir çok dengeyi ve hedefleri değiştirebileceğine dikkati çekerken bu hafta gerek açıklanacak makroekonomik veriler gerekse Merkez Bankası karar ve açıklamaların hisse senedi piyasalarında trend oluşumunu sağlayabileceğini kaydediyor.

Yurtiçinde BIST 100 endeksi analistlerin kritik direnç olarak dikkat çektikleri 84.200 puanın üzerinden tamamlasa da güçlü direnç ve tarihi zirve konumunda olan 85.500 ve 86.787 seviyelerinin aşılıp aşılamayacağı analistler arasında görüş farklılıklarına neden oluyor. Geçen hafta Moody's'in çözüm sürecinin Türkiye'nin kredi notunu pozitif etkilediği yönündeki açıklamalarının not artışı beklentilerinin vadesini azaltacağını ve çözüm süreci ile ilgili gelişmelerin endeksin yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirten analistler, yurtdışı ile pozitif ayrışmanın devam edebileceğini belirtiyor. Bununla birlikte bugün açıklanacak işsizlik verileri ve yarınki PPK kararlarına dikkati çeken bazı analistler de özellikle Avrupa'dan ayrışmanın önemli boyutlara ulaşamayacağını, dolayısıyla Avrupa'dan gelecek haber ve açıklamaların da takip edilmesi gerektiğini kaydediyor.

         Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

         10.00 Türkiye, TUİK ocak ayı işsizlik

         11.00 Türkiye, mart ayı merkezi yönetim bütçe dengesi

         12.00 Avro bölgesi, şubat ayı dış ticaret dengesi

         15.30 ABD, Empire State imalat endeksi

         16.00 ABD, şubat ayı dış sermaye girişleri

         17.00 ABD, nisan ayı NAHB konut piyasası endeksi

aa



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs