En Sıcak Konular

Karayılan son anda kurtuldu

27 Temmuz 2007 21:39 tsi
Karayılan son anda kurtuldu Kandil Dağı’ndaki PKK kampında gerçekleşen patlamada, 4 terörist öldü, çok sayıda terörist de yaralandı. Gelen ilk bilgilere göre patlamanın bir canlı bomba saldırısı olduğu ihtimali kuvvetleniyor. Ancak diğer ihtimaller de geçerliliğini koruyor.

Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin Kandil Dağı’nda yaptığı toplantı sırasında bir terörist üzerindeki bombaları patlattı. Patlamada 4 üst düzey örgüt yöneticisinin öldüğü ileri sürülürken, toplantıda bulunan Rıza Altun’un yara alıp almadığı öğrenilemedi.

Fransa’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve gittiği Avusturya’dan geçen hafta örgütün talimatıyla Kuzey Irak’a çağırılan Rıza Altun'un da bulunduğu Kandil Dağı'nda bombalı saldırı, iddiaya göre şöyle gelişti:

PKK'nın Avrupa'da para trafiğini yöneten Rıza Altun, Kuzey Irak'a döndükten sonra örgütün üst düzey yöneticileriyle parasal durumu görüşmek üzere Kandil Dağı'na çağrıldı. Altun ve örgüt yöneticilerinin toplantısına, PKK'nın dağ kadrosunu yöneten Murat Karayılan son anda katılmaktan vazgeçti. Toplantıya aralarında PKK'nın silahlı kanadı HPG’nin başında bulunan Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin, kod adları ‘Dijvar’, ‘Azat’ ‘Zinar’ ve ‘Serhat’ ile bazı örgüt yöneticileri katıldı. Toplantıda örgütün parasal durumu tartışılmaya başlandı. Toplantıya kısa ara verilince, örgüt liderlerinden Feyman Hüseyin oradan ayrıldı.

Feyman Hüseyin'in ayrılmasından kısa süre sonra da toplantıda bulunan ‘Dara’ kod adlı Muhammet Demirbaş adlı teröist, üzerindeki bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken, saldırıyı gerçekleştiren Muhammet Demirbaş adlı terörist ile toplantıya katılanlardan ‘Dijvar’, ‘Azat’, ‘Zinar’ ve ‘Serhat’ kod adlı örgüt yöneticileri yaşamını yitirdi.

Patlamada toplantıda bulunanlardan çoğu yaralanırken, Rıza Altun'un yaralanıp yaralanmadığı öğrenilemedi.

PKK'nın üst düzey yetkililerinin bulunduğu bir toplantıda böyle bir patlamanın olması örgüt içinde büyük bir paniğe neden oldu. PKK'dan örgüt mensuplarına yapılan açıklamada Kandil Dağı'ndaki patlamayı gerçekleştiren terörist Muhammat Demirbaş'ın bunalıma girerek üzerindeki bombaları patlattığı söylendi.

Kandil Dağı'ndaki bombalı saldırı ve ardından gelişmeler, güvenlik birimlerince telsiz konuşmalarından saniye saniye takip edildi.

TÜRKİYE ALTUN İÇİN NOTA VERMİŞTİ

TÜRKİYE, Fransa'da tutuksuz yargılanan ‘PKK’nın kasası’ olarak adlandırılan Rıza Altun’un geçtiğimiz günlerde Irak’a kaçmasına göz yuman Avusturya’ya nota vermişti. Fransa'dan Avusturya’ya giden Altun, güvenlik birimlerince 4 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. 13 Temmuz’da serbest kalan Altun, Viyana’dan Kuzey Irak’a kaçmıştı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de açıklamasında Interpol tarafından arananan bir teröristin AB üyesi Avusturya’dan uçakla Irak’a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Hürriyet



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,713 µs