En Sıcak Konular

Bin polis ile öğrenci yurdunda arama

6 Nisan 2013 15:22 tsi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 6 blokta bin 800 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci yurdunda yaklaşık bin polisin katılımıyla arama yapıldı.



Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde son günlerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma ve taşlı sopalı kavga çıkmıştı. Yaşanan olayların ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri yurtlar bölgesinde güvenlik önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yurtta arama kararı aldı. Muğla'ya İzmir, Aydın ve Denizli illerinin yanı sıra Bodrum, Milas, Yatağan, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiyle ilçelerinden de takviye polis ekipleri istendi.

Takviye polislerin yanı sıra özel harekat timleri, çevik kuvvet ekipleri de operasyon için hazırlandı. Gece saat 23.45 sıralarında yaklaşık bin polis memuru üniversite içerisinde 6 blokta bulunan bin 800 erkek öğrencinin kaldığı yurda baskın düzenledi. Öğrencilerin kaldığı odalar didik didik arandı. Polis ekipleri ayrıca yurt bahçesinde camlardan atılan kesici aletleri aradı. Yurt binalarında arama yapılırken, bina dışında ve bina çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bina dışında TOMA, Akrep ve panzerler nöbet tutarken, çevik kuvvet polisleri de kuş uçurtmadı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan aramalarda kesici ve ateşli silah bulunup bulunmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Üniversite yurdunda polisin yaptığı aramada 4 bıçak bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'nda, yaklaşık 500 polis memuru tarafından geceyarısı yapılan aramalarda, 4 adet bıçak ve 1 adet gaz spreyi bulundu.

Muğla-Denizli karayolu üzerinde, "Gönül Elçileri" ve "Koruyucu Aile" projeleri kapsamındaki fidan dikim törenine katılan Muğla Valisi Fatih Şahin, söz konusu olay hakkındaki soruları cevapsız bıraktı. Şahin, "Bu konuyu daha sonra görüşelim." dedi. Ardından tören alanına gelen İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, aramalarla ilgili bilgiler Vali Şahin'e aktarıldıktan sonra gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: "İlimizde son günlerde üniversite öğrencileri arasında yaşanan olayların önüne geçmek amacıyla Muğla Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/207 D.İş Nolu arama kararına istinaden 5 Nisan 2013 günü saat 23.30 sıralarında, Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'nun 6 bloğunda, 500 güvenlik görevlisiyle yapılan aramada 4 bıçak ve 1 gaz spreyi bulunmuş, bir şahıs hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefetten işlem yapılmıştır."

(CİHAN)

Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,501 µs