En Sıcak Konular

Kandil'de patlama

27 Temmuz 2007 20:01 tsi
Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı Kandil Dağı'ndaki toplantıda, bir terörist üzerindeki bombaları patlattığı, örgütün üst düzey kadrosundan 4 kişinin öldüğü öğrenildi.

Aralarında geçtiğimiz günlerde Avusturya'dan Kuzey Irak'a giden Rıza kod aldı Rıza Altun'un da bulunduğu patlama sırasında 4 üst düzey yöneticinin öldüğü belirtiliyor. Toplantıya, örgütün sözde üst düzey yöneticisi Murat Karayılan'ın son anda katılmaktan vazgeçtiği ifade ediliyor.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu ve en önemli kamplarından biri olan Kandil Dağı'nda geçen hafta içinde iç hesaplaşma yaşandı. Fransa'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve gittiği Avusturya'dan örgütün talimatıyla geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'a çağırılan, örgütün Avrupa para trafiğini yöneten Rıza Altun'un da aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler Kandil Dağı'nda toplantı düzenledi.

Toplantıya Altun'unyanı sıra sözde Silahlı Kanat Sorumlusu Suriyeli 'Dr.Bahoz Erdal' kod adlı Feyman Hüseyin ile üst düzey yöneticileri çağrıldı. PKK'nın silahlı kanadı olan HPG'nin (Halk Savunma Güçleri) başında bulunan Suriyeli Dr. Bahoz Erdal kod isimli Feyman Hüseyin ile birçok örgüt üst düzey yöneticisi de katıldı. Toplantıya katılacağını söyleyen PKK'ın bir numaralı ismi Murat Karayılan son anda farklı bir işi çıktığı için toplantı yetkisini Feyman Hüseyin'e vererek gelmediği öne sürüldü.

Murat karayılan'ın son anda gelmediği toplantıda Felman hüseyin toplantıya ara verildiği sırada dışarı çıktı. Bu sırada içerde "Dara" kod isimli Muhammet Demirbaş üzerindeki Bombaları patlattı. Patlama sırasında PKK'nın üst düzey 4 sorumlusu "Dijvar" ,"Azat "Zinar" ve "Serhat " kod adlı üst düzey sorumlusu ölürken toplantıda bulunan birçok PKK'lıda yaralandı. Yaralı PKK sayısının tam olarak bilinmediği ifade edildi. Patlama sırasında içerde bulunan Rıza Altun'un akıbeti konusunda bir bilgi öğrenilemedi.

Toplantıya son anda katılmayarak ölümden kurtulan ve toplantının arasında dışarı çıkan Feyman Hüseyin'in şans eseri kurtulması örgütte büyük bir şaşkınlık yarattı. Örgütün hafta içinde yaşanan bu patlama ile ilgili şu ana kadar hiçbir açıklama yapmaması da dikkat çekiyor.

Türkiye, Fransa'da tutuksuz yargılanan 'PKK'nın kasası' olarak adlandırılan Rıza Altun'un geçtiğimiz günlerde Irak'a kaçmasına göz yuman Avusturya'ya nota vermişti. Fransa'dan Avusturya'ya giden Altun, güvenlik birimlerince 4 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. 13 Temmuz'da serbest kalan Altun, Viyana'dan Kuzey Irak'a kaçmıştı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de açıklamasında Interpol tarafından arananan bir teröristin AB üyesi Avusturya'dan uçakla Irak'a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti.
 
Zaman



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,781 µs