En Sıcak Konular

Muhalefetten 'Akil İnsanlar' listesine tepki

3 Nisan 2013 17:23 tsi
PKK'nın silahsızlanması sürecinde görev alacak sivil inisiyatif üyeleriyle ilgili olarak muhalefet partilerinden tepkiler var. CHP de BDP de listeye eleştiri getirdi

Çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyeti açıklandı. Listeye muhalefet partilerinden tepki var.

AK PARTİ

Ak Parti'den konuyla ilgili olarak Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'dan yorum geldi. Kapusuz, listeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Kolay olmayan süreçte Akil İnsanlar Komisyonu tarihi bir görev üstlendi. Çözüme yönelik süreçte yalnızca siyasilerin değil gazeteci, yazar, akademisyen, sanatçı ve STK'ların da bu süreçte görev almaları önemlidir.Bu önemli görevi yerine getirmektir. Önemli olan bu süreçte sonuç almaktır.Farklı önerilerin olması doğaldır ancak tekrar etmekte fayda görüyorum buradaki asıl amaç sonuca ulaşmaktır."

CHP

CHP'den ilk tepki Haluk Koç'tan geldi. Parti adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, şunları söyledi:

"Başbakan'ın camdan konuşmalarını, metinlerini hazırlayan memurları, seçim kampanyalarını yürüten şirketler, ajanslar ne görev yapıyorsa oluşturulan bu heyete de aynı görevin tebliğ edileceği anlaşılıyor. Kim söylüyor bunu? Biz söylemiyoruz, bizzat Sayın Başbakan dün söylüyor. İsmi geçenler arasında bazılarının Başbakan'ın tarif ettiği görev tanımını hak ettiklerini hiç sanmıyoruz. Çünkü akilliklerini, toplumda kendi alanlarında kazandıkları önderlik ve öncülük tanımını, Başbakan'ın bu görev tanımının, onların saygınlığını zedelercesine azalttığı kanısındayız. Sen kendi anlatman gereken pazarlıkta kendi söylemen gerekenleri millete söyleyemiyorsun, şimdi bu insanlar aracılığıyla bir görev kapsamı içerisinde, bir müsteşarlığa bağlı olarak memur olarak bu görevi yapmalarını istiyorsun. Bunu, bu kapsam içinde kabul etmek mümkün de değil mantıklı da değil. Tamamen Başbakan'ın fikirlerini topluma köprü olarak götürmekle görevlendirilen bir memur kadrosu gibi gözüküyor."

MHP

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Akil İnsanlar Heyeti'ndeki isimlerin yarısının AK Parti, yarısının PKK kontenjanından seçildiğini söyledi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akil İnsanlar Heyeti'ne tepki gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında MHP 'ye yönelik ikiyüzlü ifadesini kullandığını söyleyen Vural, Başbakan'ın ülkücülere, MHP'ye ve PKK'nın dayattığı çözüme karşı çıkanlara saldırmak için her yolu kullandığını savundu. Vural, "Başbakan, Türk milletine, milliyetçilere ve milletin milli ve manevi değerlerine savaş açmıştır. Bu savaş doğrudan doğruya Başbakan Erdoğan tarafından yürütülmektedir." diye konuştu.

BDP

BDP Genel Başkanı Gültan Kışanak, konuyla ilgil olarak yaptığı açıklamada "Kadın sayısı tatmin edici değil. Akademisyen sayısı yetersiz. Hükümetin süreci yürütmesi  konusunda bazı problemler var. Bu problem listenin oluşmasına da yansımıştır. Bu eleştiri olarak kabul edilmelidir." dedi. 

Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs