En Sıcak Konular

MHP'den Gündoğdu Meydanı çağrısı

3 Nisan 2013 13:53 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, ''Milli Değerleri Koru ve Yaşat'' mitinglerinin Bursa'nın ardından 20 Nisan'da İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenleneceğini bildirdi.

Tanrıkulu, partisinin İzmir teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini, MHP'nin bu süreçte milleti uyanışa davet etme ve iktidarı uyarmayı amaçlayan mitingler düzenlediğini söyledi.

Tanrıkulu, 9 ilde planlanan mitinglerin ilkinin 23 Mart'ta Bursa'da ''Kuruluş'' temasıyla yapıldığını, ikincisi ve ''Bayrak'' adı verilen mitingin ise İzmir'de yapılacağını aktararak, ''Bursa'da anlamlı bir başlangıç yaptık. Bir çınar ağacının kökü nasıl orada başlıyorsa bizim de başlangıcımız Bursa'dan oldu. Yüz binlerce insan kent meydanını doldurdu. Mitinge katılan insan sayısını az göstermeye çalışan kesimler var. Bu milletin uyanışıdır, bundan korkuyorlar. Türk milletini bölmeye çalışan insanların yüz ifadelerini herkese göstereceğiz'' dedi.

İzmir ve İzmirli'ye büyük görev düştüğünü ifade eden Tanrıkulu, ''9 Eylül ruhunu benliğinde hisseden insanları 20 Nisan saat 15.00'de Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz'' diye konuştu.

İzmir'in ardından Adana, Erzurum, Konya, Elazığ, İstanbul, Samsun ve son olarak Ankara'da miting düzenleyeceklerini bildiren Tanrıkulu, iktidarın parlamentoyu devreden çıkaran uygulamalarının millete şikayet edeceklerini belirtti.

''Akil insanların'' belirlenmesi

Çözüm sürecinde görev alacak akil insanların belirlenmesi konusundaki değerlendirmesinin sorulması üzerine Tanrıkulu, ''akil'' kelimesinin anlamının ''yiyen kişi'' olduğunu savunarak, şunları söyledi:

''Bir şeyleri yiyecekler herhalde, onun için tespit etmişler. Milli mücadele döneminde akil adamlar tespit edilmiş, 'Amerikan, İngiliz mandasını kabul edelim' demişlerdi. Büyük Ortadoğu Projesi'ni ortaya koyanlar orijinal fikir bulamayınca tarihten esinlenerek uygulamalar yapıyor. Tarihe ciddi baksınlar, o kişiler zaman Türk milleti tarafından kovalanıp yuhalanmışlardır'' dedi.

İsrail'in özür dilemesinin arkasında bu ülkenin doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılması hedefinin yattığını ileri süren Tanrıkulu, resmi özür dilenmediğini, telefon görüşmesi üzerinden özür dilenmesinin resmi geçerliliği bulunmadığını iddia etti.

Türkiye'nin 2012 yılında yüzde 2.2 büyüdüğünü, bunun hükümet tarafından başarı gibi aktarıldığını söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

''Hatırlarsanız yumuşak iniş, sert iniş tartışmaları vardı. Bunun adı yumuşak veya sert iniş değil çakılmadır. Türkiye ekonomisi çakılmıştır. Nüfus artış hızı olan yüzde 1.2'yi çıkardığınızda bir şey kalmıyor. Ülkemizin bu yıl ödeyeceği kısa vadeli borç 217 milyar dolardır. Merkez Bankası'nın uluslararası rezervi dahi bunu karşılamamaktadır. Bu son derece kaygı verici bir durumdur. Bunun nasıl bulunacağı belli değil. Türkiye ekonomik olarak önümüzdeki aylarda çok zor bir dönemeçten geçecek, buna hazır mı, karşılayabilecek bir durumda mı? Şimdiye kadar konjonktür, dünyada esen rüzgar, yelkenleri doldurdu gitti. Ama şimdiden sonrası meçhul.''

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in sözleri

Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in İzmir ile ilgili sözlerini de değerlendirerek, İzmir'in dindarlığı ve inancı üzerinden sorgulamalar yapıldığını savundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son olarak İzmir'e mahsus olmak üzere dini hayat araştırması anketi yaptığını öne süren Tanrıkulu, ''İzmir'in dindarlığını sorgulayana kadar ülkede 10 yıldır yapılan yolsuzluklar ve hak yemeleri sorgulasınlar. İzmir'i ötekileştirmeye çalışmasınlar. Bunlar o lafları rastgele söylemiyorlar, kasıtlı, bilerek ve isteyerek söylenen sözler. İktidarın İzmir'e bakış açısı asla ve asla değişmeyecek. İzmir'i mutasyona uğratmaya çalışıyorlar'' diye konuştu.

aa

Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs