En Sıcak Konular

Papa'nın sekreterinden tuhaf açıklama

27 Temmuz 2007 17:31 tsi
Papa'nın sekreterinden tuhaf açıklama
Papa'nın özel sekreteri, "Eğer İslam ülkelerindeki Hıristiyanların durumu düzelmez ise o zaman bizlerin de burada yaşayan Müslümanlara camileriniz göklere yükselen minarelere sahip olamaz. O zaman Hıristiyan bir kültürde küçük bir mescid ile yetinmek zo

Katolik dünyasının manevi lideri Papa 16. Benedikt'in özel sekreteri Georg Gänswein, İslam'ın Avrupa'da hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Özel sekreter Gänswein, İslam'ın Avrupa'da yayılmasının kıta kimliğine tehdit oluşturduğunu belirtti.

"Süddeutsche Zeitung Magazin" dergisine konuşan Alman kökenli Papa'nın Alman özel sekreteri Georg Gänswein Batı'da İslam'ın yayılma çabalarının göz ardı edilemeyeceğini savunarak, "İslam'ın yayılması ile Avrupa'nın kimliği için doğacak tehlikeyi yanlış bir hoşgörü ile karşılamamak lazım." dedi.

Papa'nın Regensburg'da yaptığı konuşmayı da savunan Georg Gänswein, "Bu konuşma adeta peygamberane ileri görüşlü bir konuşmaydı. Papa sadece olaylara safça yaklaşmama konusunda uyarmak istemiştir" dedi. Bilindiği gibi Papa bu konuşmasında bir Bizans İmparatoru II. Manuel Paleologos'un İslam'ın 'kötülük ve gayri insanilikten başka ne getirdiği yönündeki sorusunu kullanmıştı.

PİSKOPOS'TAN CAMİ YAPIM İZNİ ŞARTI

Bu arada Augsburg Piskoposu Walter Mixa Almanya'da yaşayan Müslümanlara geldikleri ülkelerde yaşayan Hıristiyanların haklarının iyileştirilmesi için çaba göstermeleri çağrısında bulundu. 'Rheinische Post' gazetesine konuşan Piskopos Walter Mixa, bugün öncelikle Müslüman ülkelerde Hıristiyanların "neredeyse hiç yaşama hakkı bulunmadığını" savunarak, "Eğer İslam ülkelerindeki Hıristiyanların durumu düzelmez ise o zaman bizlerin de burada yaşayan Müslümanlara camileriniz göklere yükselen minarelere sahip olamaz. O zaman Hıristiyan bir kültürde küçük bir mescid ile yetinmek zorunda kalırsınız dememiz lazım." şeklinde konuştu. Müslümanların yeni camilerin yapılmasını İslam için bir toprak kazanılması ve bu toprakların artık asla başka şekillerde kullanılamayacağı şeklinde bir anlayışa sahip olduklarını da ifade eden Piskopos Mixa, bu gözlemleri askeri din görevlisi olarak Saraybosna'da bulunduğu dönemde de yaptığını söyledi.

Başka konularda da görüş açıklayan Piskopos Walter Mixa, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine de karşı çıktı. Walter Mixa İslam'ın farklı bir insan anlayışına sahip olduğunu belirterek, "Bu açıdan Müslüman bir ülke olan Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini düşünemiyorum. Türkiye'nin Avrupa'nın önemli ortağıdır, ancak bir Avrupa ülkesi değildir" dedi.

PAPA EVRİM TEORİSİNİ BENİMSİYOR

Piskopos Walter Mixa ayrıca Hıristiyanlık tarihinde Hıristiyanların Hz. İsa'nın öğretisine her zaman uymadığını ve şiddet olaylarına bulaştığını, ancak şiddetin asla İncillere dayandırılamayacağını da savunarak, "Oysa bu Kur'an-ı Kerim'deki belirli ayetler açısından İslam'da o kadar net değil. Müslüman alimler İslam'da cinayet için kullanılamayacağını açık ve net bir şekilde ortaya koymalılar" dedi. Walter Mixa, Avrupa'nın kendi Hıristiyanlık inancını daha net bir şekilde ortaya koymasını da istedi.

Bu arada Katolik dünyasının lideri Papa 16. Benedikt okullarda biyoloji derslerinde evrim teorisinin yanı sıra Tevrat'ta yer alan yaratılış hikayesinin de yan yana okutulması ile ilgili tartışmalara müdahil oldu. Roma'da piskoposlar ile ilgili bir toplantıda konuya değinen Papa 16. Benedikt, bu iki açıklamanın birbirine zıt ve birbirinin alternatifi gibi yansıtıldığını, ancak bunun saçma olduğun savunan Papa 16. Benedikt, "Zira bir taraftan evrim teorisi için birçok bilimsel kanıt vardır. Bu görmemiz gereken bir realitedir ve varlık ve hayat anlayışımıza zenginlik katmaktadır. Ancak evrim teorisi de tüm soruları cevaplandıramamaktadır. Özelikle varlığın kaynağı noktasındaki sorular cevapsız kalmaktadır" şeklinde konuştu. Almanya'da kısa bir süre önce Eğitim Bakanı Karin Wolff (CDU) biyoloji dersinde evrim teorisinin yanı sıra Tevrat'taki yaratılış hikayesinin de yan yana öğretilmesinden yana görüş belirtmişti.

yenişafak



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,922 µs