En Sıcak Konular

Ersümer: Karar içime sinmedi

27 Temmuz 2007 17:22 tsi
Eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Anayasa Mahkemesi tarafından kendisi hakkında verilen 1 yıl 8 aylık cezanın içine sinmediğini söyledi. Ersümer, hakkında verilen cezanın bilgi, belge ve delilinin olmadığını söyledi.

Ersümer, Anayasa Mahkemesi'nde hakkında verilen kararla ilgili mahkeme çıkışında değerlendirmede bulundu. Ersümer, Türkiye'nin geçmiş günlerde bir seçim yaşadığını, sonuçlarının Türkiye için hayırlısı olması temennisinde bulundu. Seçimlerden bir takım beklentilerin bulunduğunu ve kendisinin de seçim sonuçlarından beklentilerinin olduğunu vurgulayan Ersümer, seçilen milletvekillerinin yasa ve anayasa değişikliği yaparak, hiç bir parlamenter, bakan ve başbakanın tamamen siyasi mülahazalarla siyasi rekabet yüzünden böyle bir süreç yaşamasının önüne geçilmesini istedi. Ersümer, "Bunu ise hukuki veche verirler. Seçilen 550 milletvekiline bu çağrıyı yapıyorum" dedi.

Kendisiyle ilgili kurulan soruşturma komisyonunda 9 AKP'li ve 5 CHP'li üyenin hazırladığı raporun Yargıtay Başsavcılığı tarafından tek kelimesi değiştirilmeden iddianameye dönüştürüldüğünü ifade eden Ersümer, "14 siyasinin hazırladığı iddianame deli saçması iddialarla ve iftira niteliğindeki suçlamalarla ben burada 3 yıl yargılanadım" dedi.

Ersümer, 3 yıl içerisinde 30'a yakın duruşma yapıldığını, 97 tanık dinlendiğini, dinlenen hiç bir tanığın kendisi aleyhine beyanda bulunmadığını öne sürdü. Ersümer, yüzlerce dosyanın celp edildiğini ve binlerce evrakın incelendiğini, yargılanma sürecinde Yüce Divan'ın zabıtlarının ortada olduğunu, kendisinin önüne bir belge konupta bu imzayı niçin attığının ve bunu yaparak suç işlediğinin sorulmadığını kaydetti. Ersümer, Yüce Divan huzurunda hakkında 27 iddianın hesabını verdiğini, bunların 26'sından beraat ettiğini, sadece bir tanesinden yeterli delil, belge ve bilgi olmamasına rağmen hakkında bir karar verildiğini ifade etti. Kendisi için önemli olanın bu kararı içine sindirmek olduğunu kaydeden Ersümer, "Ben bu kararı içime sindiremedim. Kamuoyu da içine sindiremeyecektir. Ben yolsuzluk yaptığım iddiasıyla buraya geldim. Yiyicilik, menfaat temini, kendine ve başkasına menfaat temin etme, yolsuzluk iddilarıyla Yüce Divan'ın huzuruna geldim. Benim hakkımda yapılan yargılama sonucunda yolsuzluklarla ilgili bir tek değerlendirme yapılmamıştır. Hakkımda verilen kararda hiç bir yolsuzluk işiyle ilgili değildir. Bir görevi kötüye kullanması iddiasına indirilmiştir. Ama şundan çok emininimki, verilen beraat kararları vatandaşın da benim de vicdanımı rahatlatmıştır"dedi.

Ersümer, dört yıl bakanlık yaptığını, 6 yıldır da bakanlıkta yaptığı işlemlerin hesabını teker teker verdiğini söyledi. Ersümer, yargı süreci içerisinde yaptıklarının bütünün hesabını verdiğine işaret ederek, "Allah, bugün seçilen ve daha önce seçilmiş görev yapan bu hükümetin bakanlarına da gelip burda yaptıkları işlerin hesabını teker teker verebilmeyi nasip etsin diye dua ediyorum" diye konuştu.
 
Zaman



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs