En Sıcak Konular

Çağlayan: Türkiye'yi kasıla kasıla anlatıyorum

3 Nisan 2013 09:49 tsi
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Amerikan ekonomisinin kalbi olan Houston'a önem verdiklerini, yaptığı görüşmelerde Türkiye ekonomisinden ''kasıla kasıla'' bahsettiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'nin Houston kentindeki temasları çerçevesinde, Türk Hava Yolları seferlerinin başlaması dolayısıyla Houston Havalimanı yönetimi tarafından verilen yemekli davete katıldı. Çağalayan daha sonra, Borusan'ın Houston'da kuracağı tesisin temel atma törenine ve Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası (TTACC) ile Turkuaz Konseyi ofis açılışına katıldı.
 
Katıldığı programlarda Amerikalı şirket yöneticilerine ve işadamlarına hitap eden Çağlayan, Amerikan iş dünyasına, Türkiye'ye bakarken sadece bir ülke haritasına bakmamaları tavsiyesinde bulundu.
 
Teksas eyaleti genelinde 30 bin civarındaki Türk vatandaşı ile gönül bağlarının bulunduğunu söyleyen Çağlayan, katıldığı programlarda Houston şehrine verdikleri özel önemin altını çizdi.
 
Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının şartlarını çiftçe standart olarak değerlendiren Çağlayan, ABD ile AB arasında yapılacak bir serbest ticaret anlaşmasının ise Türkiye için bir ''felakete dönüşebileceği'' uyarısını yineledi. Çağlayan, bu konuda Amerika'dan Türkiye'nin rekabet dengesini bozmayacak bir tutum almaları konusunda destek istedi.
 
Türkiye'nin dünyada ihracatını en fazla artıran ikinci ülke olduğunu Amerikalı iş adamlarına anlatan Çağlayan, ''Türkiye ekonomisine konu gelince kusura bakmayın, kasıla kasıla anlatıyorum'' değerlendirmesini yaptı.
 
Dünya genelinde Türkiye'nin ihracat yapmadığı sadece iki ülke kaldığını anlatan Çağlayan, bu konuda, ''Asya Pasifik'te toplu iğne başı kadar küçük iki ülke kaldı ihracatımızın olmadığı, oraya da bu sene gideceğiz'' sözleriyle Türkiye'nin ihracat konusundaki iddialı duruşunu ortaya koydu.
 
Türkiye'nin her alanda büyük yatırımlara imza attığına dikkati çeken Çağlayan, ''gaz, fren'' tartışmalarına atıfta bulunarak, ''Gaza basılması taraftarıyım, ayağınız frende bir yere gidemeyiz'' şeklinde konuştu.
 
aa


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs