En Sıcak Konular

Kemal Unakıtan mazbatasını aldı

27 Temmuz 2007 16:59 tsi
Maliye Bakanı ve Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan, Eskişehir İl Seçim Kurulunda mazbatasını aldı. Bakan Unakıtan, kent girişinde Vali Kadir Çalışıcı, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Canözer ve partililer tarafın

İl Seçim Kurulu Başkanı Fuat Türker, adliye binasında düzenlenen törende, 23. dönem genel seçimlerinde kentten AK Parti milletvekili seçilen Kemal Unakıtan'ı kutlayarak, ''Kendisine ve ailesine, başarı ve mutluluklar diliyorum. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun'' dedi.

Bakan Unakıtan da, kentte kendisinden başka böyle mazbata alan 5 milletvekili daha olduğunu ifade ederek, ''Hepsini kutluyorum. Eskişehir'e hizmete vesile olsun. Bu dilekle mazbatayı alıyorum. Bu mazbatanın anlamı Eskişehir ve ülkeye hizmettir. İnşallah zaman içinde bütün Eskişehir milletvekilleriyle, iyi bir anlayışla, kente hizmet etmek için birlikte olmayı diliyorum'' diye konuştu.

-''ŞU ANDA EK BÜTÇE GEREKMİYOR''-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Unakıtan, ek bütçe yapılıp yapılmayacağı konusunda şunları söyledi:

''Şu anda ek bütçe gerekmiyor. Bütçe normal seyrinde gidiyor. Bu seneki bütçenin hedef açığı 16.7 milyar YTL'dir. Haziran ayı sonu itibariyle 5 milyar YTL açık vermesi, hedeflere göre bütçenin gayet iyi gittiğini gösteriyor. Kimse geçen seneki bütçe ile bu seneki bütçeyi karşılaştırmasın. Her bütçe kendi içinde ve hedefleri içinde değerlendirilir. O şekilde yorum yapılırsa ülke için daya iyi olur.''

-MHP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET-

Bakan Unakıtan, buradan MHP Eskişehir İl Başkanlığı binasına geçerek Başkan Hayri Önder'i ziyaret etti.

Eskişehir'de çok güzel bir seçim çalışması yapıldığını belirten Unakıtan, MHP'nin Eskişehir'den bir milletvekili çıkardığını ve temsil edildiğini söyledi.

Unakıtan, MHP Eskişehir milletvekili Beytullah Asil'in değerli bir kişi olduğunu ifade ederek, ''Bütün bunlar Eskişehir'e olumlu yansıyacak. Her ne kadar partilerimiz ayrıysa da kent için gönlümüz hep beraber çarpıyor. Güzel çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Eskişehir ve Türkiye için hayırlara vesile olsun'' dedi.

MHP İl Başkanı Önder de, genel seçimler sonucunda seçenlere de seçilenlere de saygı duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Seçilen, halkın milletvekilidir. Kemal Unakıtan'ı ayırım yapmadan kendi milletvekilimiz olarak kabul ediyorum. Birlikte Eskişehir'e güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum.''

-''ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER HERŞEYİ DAHA AÇIK GÖSTERECEKTİR''-

Bakan Unakıtan, bir gazetecinin ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM'de bulunacakları yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusunu, ''Bunu iyi ve olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki günler her şeyi daha açık gösterecektir. Bir başlangıç olarak olumlu bir yaklaşım olarak görüyorum'' diye yanıtladı.

Partideki bir vatandaşın ''Siz Maliye Bakanısınız, paranın başındasınız'' diyerek soru yöneltmek istediği Bakan Unakıtan, araya girerek, ''Yeni hükümet kuruluncaya kadar öyleyiz'' dedi.

Bakan Unakıtan, ''Seçimlerden sonra esnaf ve sanayicinin önünü açacak mısınız, işsizlik sorununu çözecek misiniz?'' sorusunu yönelten vatandaşa da ''Yeni hükümetin öncelikli işi işsizliğe çare bulmaktır'' diye yanıt verdi.
 
Zaman



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs