En Sıcak Konular

Bahçeli: Tehlike büyük

31 Mart 2013 19:51 tsi


Bahçeli: PKK'nın silahı bırakması imkansız
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''PKK'nın silahı bırakması Akdeniz'in kuruması kadar imkansızdır. 364 gün sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AKP, gerekli dersi almalıdır'' dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''PKK'nın silahı bırakması Akdeniz'in kuruması kadar imkansızdır'' dedi.

Bahçeli, Aksu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Mahalli idareler seçiminin yaklaştığını söyleyen Bahçeli, bu seçimin milli değerler açısından önem taşıdığını kaydetti.

Seçimle bir milletin bekasının, geleceğinin, varlık hatlarının, güvenliğinin, kimliğinin, gelecek umutlarının değerlendirileceğini anlatan Bahçeli, ''Bu seçimle ya AK Parti ile eksik kalmış yıkım tamamlanacak ya da yıkıma 'dur' denilecek, çöküşe engel olunacak'' diye konuştu.

AK Parti'nin 10 yılı aşkın süredir iktidarda olduğunu hatırlatan Bahçeli, bu yönetimle Türkiye'nin manevi ve kültürel değerlerinin devrilmesinin eşiğine gelindiğini iddia etti.

Milli ve manevi değerlerin saldırı altında olduğunu, Türklüğün dışlandığını, milliyetçiliğin çiğnendiğini ileri süren Bahçeli, ''Türk milleti bölünmenin, Türk vatanı parçalanmanın eşiğine gelmiştir. Tehlike büyüktür, sinsidir. Fitne her taraftadır, zirvededir. AKP Türkiye'yi çöküşün kıyısına taşımıştır. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar tehdit altındadır, bağımsızlığımız, milli kimliğimiz, benliğimiz tahrip edilmektedir'' dedi.

Teröristlerin, ihanet çetelerinin gözlerini Türkiye'ye diktiklerini, bu vatanı yıkmak için kolları sıvadıklarını öne süren Bahçeli, şöyle konuştu:

''Türk milletinin ecdadının şanlı tarihinden utanç duyanlar, Türk devletini asırlık emellerine engel görenler, Türkiye'yi Sevr şartlarına götürmek istiyor. Tehlike çözüm ve barış süreci ile Abdullah Öcalan'ın muhatap haline gelmesiyle başladı. Tehlike İmralı canisiyle haince yürütülen müzakerelerdir. Tehlike, Türk milletinin kardeşliğinin bozulması, etnik temelli bölücü terörün taleplerini bir bir elde etmesidir. Tehlike İmralı canisinin sözde liderliğini meydanlarda AKP kanalıyla onaylatması, bayrağın inmesi, Türklüğün tasfiyesi, vatan topraklarının peşkeş çekilmesi, milletin 36'ya ayrılmasıdır. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin ağına düşmüş, ağzına bakar hale gelmiştir.''

Türkiye'nin çözümle çökertilmek, çürütülmek istendiğini savunan Bahçeli, Türk milletinin çözülmenin, ''çıra gibi'' yakılmanın hedefinde olduğunu söyledi. PKK'nın aldığı tavizlerle Türkiye'ye çöreklendiğini, verilen sözlerle rahata erdiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''Başbakana göre İmralı canisiyle yapılan pazarlığın amacı güvendir. İmralı canisiyle sözde çözüm kapsamıyla buluşmanın amacı istikrardır, huzurdur, refah anlayışıdır. Bu zihniyeti ile cani başından büyük beklentisi olduğu anlaşılmaktadır. Bugüne kadar sağlanamayan istikrar, tesis edilemeyen huzur güven ve refah bizzat bunların düşmanı olan bir terör örgütüyle mi sağlanacaktır. PKK ile görüşmek huzur gayesine yönelik ise bilinsin ki bu yalandır, PKK ile harıl harıl yürütülen pazarlıklar istikrarı sağlayacaksa bilinsin ki bu kandırmacadır. Başbakan Erdoğan bu asılsız, uydurma hoş sözleri bırakmalı, İmralı canisine ne vaat ettiğini açıklamalıdır.''

'PKK HANGİ LİGDE OYNUYOR'

Başbakan Erdoğan'ın, Öcalan'ı hayata döndürdüğünü televizyon ekranlarında itiraf ettiğini, cezaevi şartlarının iyileştirdiğini duyurduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''Hatta Öcalan'a 'televizyon verdik, kendi takımını izliyor' diyecek kadar aklı karışmış, bilinci çatallaşmış ve basireti kapanmıştır. Başbakan Erdoğan'a Aksu'dan sormak isterim ki PKK, ne zamandan beri takım olarak görülüyormuş- Bu takım hangi ligde, hangi rakiplerle mücadele etmektedir. Başbakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymuş mudur- PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir- PKK'ın aldığı canlar, katlettiği vatan evlatları attığı goller olarak mı görülmektedir- PKK'ya terör örgütü dahi diyemeyen bir kişinin bu ülkede Başbakanlık makamında oturması hak mıdır, reva mıdır- Başbakan Erdoğan şaşırmıştır, çizmeyi aşmıştır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düne kadar ''silahlar sussun'' dediğini, bugün ise silahların bırakılmasını istediğini belirten Bahçeli, ''PKK'nın silahı bırakması Akdeniz'in kuruması kadar imkansızdır'' dedi.

Bugün sınır dışına çıkanların yarın yeniden gelerek saldırılarına devam edeceklerini ifade eden Bahçeli, Kandil'in Türkiye'nin sınırları içinde yer almadığını, terör örgütünün Türkiye'de saldırıları yaptıktan sonra Kandil'e sığındıklarını vurguladı.

PKK ile yürütülen müzakerelerde asıl gayenin militanların ülke dışına çıkmaları değil, Türkiye'ye iyice yerleşmeleri olduğunu ileri süren Bahçeli, PKK'nın dışarıya değil, içeriye girmenin peşinde koştuğunu kaydetti.

2B SORUNU

Bahçeli, Aksu'da 2B arazilerinin satışı ile ilgili yaşanan sorunlara değinerek, 2B arazilerinin satışı konusunda ''vicdansız, adaletsiz'' davranıldığını öne sürdü.

Atalarından kalan toprakları biçen insanların hükümetin zulmüne uğradığını iddia eden Bahçeli, tapuları babalarından, dedelerinden kalan arsaların rayiç bedel üzerinden satışa çıkartıldığını, 2B mağduru vatandaşların azarlandığını ve ''işgalcilikle'' suçlandığını söyledi.

Vatandaşın kendi toprağını satın almak zorunda kaldığını ifade eden Bahçeli, vatandaşın bu bedeller üzerinden arsasını alamayacağını kaydetti. 2B sorununun bir yıl içinde iki defa TBMM'ye taşındığını ancak çözüme kavuşturulmadığını anlatan Bahçeli, ''Hükümet PKK sorununu konuşmakta, 2B mağduru kardeşlerimizi ise ciddiye almamaktadır. Sayın Başbakan, sayın bakanlar yüreğiniz varsa Meclis'te yaptığınız konuşmaları bir de Aksu meydanında yapın, bakalım nasıl olacak'' diye konuştu.

2B sorununun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Vatandaşların ''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganı atması üzerine Bahçeli, ''Merak etmeyin Allah'ın izniyle o da olacak'' şeklinde konuştu.

Mahalli idareler seçiminin yaklaştığını, AK Parti'ye artık ders verilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Bazıları AK Parti'yi istemektedir, bunun adını istikrar koymaktadır. Kim bunlar- İstikrar adına AK Parti'yi destekleyenler işbirlikçilerdir, AKP'yi destekleyen bölücülerdir, teröristlerdir, İmralı canisidir. İstikrar adına AKP'ye katkı sağlayan aşiret reisleri, Barzani bozuntularıdır. İstikrar adına AKP'yi destekleyenler hırsız yandaşlarıdır ve kavga, kargaşa, hakaret, işsizlik, açlık, soygun istikrar olarak sunulmaktadır. AK Parti'den kurtulma vakti gelmiştir. Bunun için önünüzde tarihi fırsat vardır, 364 gün sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AKP, gerekli dersi almalıdır. Şimdiden uyarıyorum, yanlışa düşerek, Aksu'nun belediyesini AKP'ye kaptırırsanız 2B'yi unutun. Evinizden, barkınızdan, yuvanızdan olursunuz, bunu şimdiden görün.''

Bahçeli, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de AK Parti'ye geçmemesi gerektiğini kaydetti.

AA



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs