En Sıcak Konular

İtalyan cumhurbaşkanı: Görevimin başındayım

31 Mart 2013 16:27 tsi
İtalya'da hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalmasının ardından istifa edeceği öne sürülen Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, görev süresi dolana kadar işinin başında olacağını belirtti.



İtalya'da Şubat ayında yapılan seçimlerin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen halen bir hükümet kurulamamış olması ve Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun görev süresinin de 15 Mayıs'ta sona erecek olması dolayısıyla sıkıntılı bir sürece girildi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü hükümet kurma görevini alan Merkez sol lideri Pierluigi Bersani'nin yaptığı görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine görevi Cumhurbaşkanı Napolitano'ya iade etmesi üzerine gözler Giorgio Napolitano'ya çevrildi.

Napolitano da aynı gün tüm liderler ile tek tek görüşme gerçekleştirdi fakat bu görüşmelerden de hükümet kurmaya yönelik olumlu bir sonuç çıkmayınca basında Cumhurbaşkanı'nın istifa edeceği yönünde haberler yer almaya başladı. Tüm bu haberlere yönelik bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Napolitano, görev süresi bitene kadar işinin başında olduğunu kaydetti. Napolitano, "Son güne kadar görevimin gerektirdiği sorumlulukları ülkenin çıkarları doğrultusunda yerine getirmek için çalışacağım. İçinde bulunduğumuz zorluklardan elimi çekmeyeceğim. İtalya'nın karşı karşıya olduğu meşakkatlerin sağlam bir çözüm ile üstesinden geleceğimize inancım sonsuz." dedi.

Bu açıklamaların ardından söylentiler dinse de bugün birçok gazetede Avrupa Birliği Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin istifa etmemesi için Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği yönünde yeni bir haber yayınlanması konunun yeniden gündeme gelmesine sebep oldu. Haberde, Draghi'nin Napolitano'ya bu dönemde istifa etmemesi gerektiği, istifa ettiği takdirde erken seçim seçeneğinin de gecikeceğine dikkat çektiği ifade edildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Napolitano'nun koalisyonda uzlaşamayan partilerin teknokrat hükümet seçeneğine de yanaşmamaları üzerine istifa tehdidinde bulunduğu ve çözümü bu şekilde hızlandırmak istediği iddia ediliyor. Paskalya Bayramı dolayısıyla ara verilen görüşmelere yeni haftada devam edilip hız verilmesi ve Güney Kıbrıs'taki ekonomik sorunun tetiklemesi muhtemel ekonomik önlem paketleri öncesinde bir an evvel çözüme gidilmesi planlanıyor.

(CİHAN)

Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs