En Sıcak Konular

Davutoğlu: Fetret devri sona erecek

31 Mart 2013 13:42 tsi
Davutoğlu: Fetret devri sona erecek Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''İnşallah çözüm süreci, Türkiye'deki fetret devrini yok edecek, bitirecek'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, devletlerin belli dönemlerde hücre yenilenmesi yaptığını söyledi.
 
Davutoğlu, ''Osmanlı Devleti'nin kuruluş ve yükselme döneminde bu hücre yenilenmesinin yeri Manisa'ydı. Manisa'nın bu tecrübesinden hareketle 10 yıl içine yapmaya çalıştığımız şey, devletimizin yeni bir hücre yenilemesini yaşamasıdır. 10 yılda aslında yorgun düşmüş görünen bu halk, sanki ilahi bir şifa eli değmiş gibi ölçeğini, iddiasını büyüttü, geleceğe daha umutlu bakar hale geldi'' dedi.
 
''Hücre yenilenmesinin'', devletin yeniden tanzimi, ekonomik anlamda devletin kapasitesinin artırılması ve devletin, dünya üzerindeki konumunun yeniden belirlenmesi şeklinde üç temel unsuru olduğunu belirten Davutoğlu, söz konusu üç alanda 10 yılda atılan büyük adımların arkasındaki temel unsurun ise milletin özgüvenini yeniden kazanması olduğunu söyledi.

Davutoğlu, özgüvenin iç siyasetteki karşılığının, devletle milletin yeniden buluşması olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bizim 10 yılda ortadan kaldırdığımız en önemli şey, iç tehdit unsurudur. Geçmişte 'vatandaşın enerjisini nasıl harekete geçiririm' diye hareket edilmedi. 28 Şubat sürecini hatırlayın. Herkes sanki devlete zarar vermesi muhtemel unsurlar gibi takibat altında tutuldu. Milletin gücünü kırmak istiyorsanız, toplumun bir kesimini tehdit ilan edersiniz, ondan sonra o devletin toparlanma imkanı yoktur. Buradan yüksek sesle söylüyorum, biz milletimizin hiçbir ferdinin kesimini, sosyal tabakasını tehdit olarak görmüyoruz.''

Türkiye'de, halka yıllarca ''kışın komünizm gelecek, yazın ülke bölünecek'' hikayeleri anlatıldığını ifade eden Davutoğlu, bu tür tehditlerle yıllarca demokrasinin ertelendiğini, ancak göreve geldikleri ilk günden bu yana ''özgürlük-güvenlik'' dengesinin öneminden bahsettiklerini kaydetti.
 
''Çözüm süreciyle gözler umut doldu''
 
Davutoğlu, çözüm süreciyle yapılmak istenenin de söz konusu dengeyi sağlamak ve ''hücre yenilenmesi'' ile ilgili olduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Çözüm süreciyle milletimize şevk ve heyecan geldi. Son Diyarbakır ziyaretimde çok daha farklı bir hava vardı; gözler umut dolu, birbirini kucaklayan bir hava'' dedi.

Yürüttükleri siyasetin, ''tek bir insanı bile kaybetmeye ayarlı bir siyaset olmadığını'' söyleyen Davutoğlu, ''Toplumumuz hiçbir parçasını, rengini, kültürünü dışlamayan bir anlayışımız var. Yeni siyaset anlayışı bu anlamda hücre yenilemesi. İnşallah çözüm süreci Türkiye'deki fetret devrini yok edecek, bitirecek. Fetret yok edildiğinde, ayağımızdaki prangalardan biri kalkacak'' diye konuştu.

Davutoğlu, herkesin birbirine sahip çıkması gerektiğini, hem Türk'lerin hem de Kürt'lerin, aralarına fitne sokmaya çalışanlara karşı, inatla birbirlerine sarılmaları gerektiğini söyledi.

aa



 

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,509 µs