En Sıcak Konular

Yunanistan'dan Türkiye'ye Trakya cevabı

31 Mart 2013 09:39 tsi
Yunanistan'dan Türkiye'ye Trakya cevabı Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, ''Yasalar önünde eşit hak ve sorumluluklar ilkesi Yunan devleti tarafından Trakya'daki Müslüman azınlıkla ilgili konularda kararlı bir şekilde uygulanmaktadır'' dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, katıldığı bir televizyon programında, ruhban okulu ve Batı Trakya'daki Türk azınlık hakkındaki sözlerine ilişkin, ''Yasalar önünde eşit hak ve sorumluluklar ilkesi Yunan devleti tarafından Trakya'daki Müslüman azınlıkla ilgili konularda kararlı bir şekilde uygulanmaktadır'' değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ekümenik Patrik seçimiyle ilgili konuların binlerce yıllık kural ve gelenekler temelinde kilise tarafından düzenlendiği belirtildi.

''Yasalar önünde eşit hak ve sorumluluklar ilkesi Yunan devleti tarafından Trakya'daki Müslüman azınlıkla ilgili konularda kararlı bir şekilde uygulanmaktadır'' denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Belirtilmelidir ki her ne kadar bir mütekabiliyet konusu olmasa da Heybeliada ruhban okulunun yeniden faaliyete geçmesi, din özgürlüğü ve insan haklarına olan saygının bir örneğini oluşturacak ve iyi niyet mesajı olacaktır.''

Hükümetin, Atina'da ibadet yeri açılmasıyla ilgili kararının da yürürlükte olduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu karar Müslüman vatandaşlarımızın dini duygularına olan saygının kanıtını oluşturmaktadır. Yunanistan, farklı dinden olan vatandaşların uzun yıllar uyum içerisinde birlikte yaşamaları konusunda bir prototip ve bölgedeki ülkeler için bir örnek oluşturmaktadır. İnsana saygıyı ve demokrasinin değerlerini doğuran ve bunları ortaya çıkaran bir ülkede başka türlü olamazdı.''

Açıklamada, Yunanistan ve Türkiye arasında gerçekleştirilen son Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında, tüm alanlarda işbirliğinin daha da geliştirilmesinin temellerinin atıldığı, Yunanistan'ın tutumunun samimiyet, iyi niyet ve dürüst diplomasiyle belirlenmeye devam edeceği belirtildi.

aa







Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs