En Sıcak Konular

MİT'in girişimleriyle kurtarıldı

31 Mart 2013 09:15 tsi
Afganistan'da kaçırılan tekniker Sertaç Dikilitaş'ın MİT'in girişimleriyle kurtarıldığının müjdesini Başbakan Erdoğan'dan alan Adana'daki ailesinin evinde mutluluk yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre, 9 Ocak 2011'de Afganistan'da Celalabad'dan Kabil'e giderken kaçırılan 1983 doğumlu tekniker Sertaç Dikilitaş, MİT'in uzun uğraşları sonucu Taliban tarafından serbest bırakıldı.

Dikilitaş'ın güvenilir bir kişi tarafından Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne getirildiği bildirildi.

Dikilitaş'ın bu sabah saatlerinde Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sertaç Dikilitaş'ın annesi Nursel Dikilitaş'ı telefonla arayarak, oğlunun serbest bırakıldığı müjdesini verdiği öğrenildi.

Davutoğlu'ndan Dikilitaş'a geçmiş olsun dileği

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde bulunan Dikilitaş'la telefonla görüşen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükelçi Basat Öztürk'e de ''iyi misafir edin en kısa zamanda ilk uçakla ailesine kavuşturun'' talimatını verdi.

Davutoğlu, Dikilitaş'a ''En kısa zamanda Türkiye'ye geleceksin. Geçmiş olsun, Allah bir daha ailenden ve vatanından ayırmasın. Hepimiz çok mutlu olduk'' dedi.

Davutoğlu, Dikilitaş'la görüştükten sonra yaptığı açıklamada, ''Sertaç Dikilitaş, takriben 2 yıl 2 ay oldu, Afganistan'da kaçırılmıştı. Aylardır takip ediyorduk. Bu günlerde haber bekliyorduk. Biraz önce Sultan Camii'nin içindeyken mübarek mekanda haberini aldık. Büyükelçimiz haberdar etti. Hamdolsun kurtarıldı. İnşallah ilk uçakla da annesinin yanına, Adana'ya gelecek. Annesiyle de görüştürdük. Sağlık ve sıhhatle kurtarıldı'' şeklinde konuştu.

MİT'in girişimleriyle kurtarıldı

Alınan bilgiye göre, Dikilitaş, 9 Ocak 2011'de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile ''KBL 18588 SH'' plakalı araçla Celalabad'tan Kabil'e giderken, Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde, Taliban mensuplarınca kaçırılmıştı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan annesi Nursel Dikilitaş, oğlunun kaçırıldığını şirket görevlilerinden öğrenerek yetkililerden yardım istemişti.

Son birkaç yıldır yurt dışında benzer operasyonel çalışmalarını yoğunlaştıran MİT, Suriye, Irak, İran, Pakistan ve Lübnan'da kaçırılan veya alıkonulan Türk ve yabancı ülke vatandaşlarının başarılı şekilde kurtarılmasını sağlamıştı.

Bu arada, Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından medyaya elektronik postayla gönderilen açıklamada, Dikilitaş'ın, Kapisa vilayetine bağlı Tagab kentinde bir heyete teslim edildiğini bildirdi.

Dikilitaş'ın ailesinin evinde sevinç yaşanıyor

Sertaç Dikilitaş'ın MİT'in girişimleriyle kurtarıldığının haberini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Adana'daki ailesinin evinde mutluluk yaşanıyor.

Dikilitaş'ın merkez Seyhan ilçesinde oturan annesi Nursel Dikilitaş, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, oğlunun serbest bırakıldığına inanamadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın kendilerini bizzat aradığını ifade eden Dikilitaş, ''Yardımı geçenlere çok teşekkür ediyorum. Pazartesi günü inşallah burada olur. Adaklar adadım, onların hepsini yapacağım. Yeter ki sağ salim gelsin. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum, onun ellerinden öpüyorum'' diye konuştu.

Sertaç Dikilitaş'ın ağabeyi Aytaç Dikilitaş ise kardeşinin 9 Ocak 2011 yılında kaçırıldığını ve yaklaşık 28 aydır Taliban'ın elinde bulunduğunu söyledi.

Kardeşinin kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Dikilitaş, şöyle devam etti:
''Hepsinden Allah razı olsun. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve Kabil Büyükelçiliğimize teşekkür ediyorum. Kabil Büyükelçimiz bizi aradı, kardeşimin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, 'Gerekli resmi işlemler yapıldıktan sonra, kendi ellerimle uçağa bindirip, yanınıza göndereceğim' dedi. Kendisiyle de görüştüm. 'Ağabey, sağlık durumum çok iyi, çok şükür. Gerekli yasal işlemler yapılıyor. Beni büyükelçilikte çok iyi karşılıyorlar' dedi. Başbakanımız bizzat kendisi aradı, bize geçmiş olsun dileklerini, gözaydını dilediler. Allah kendilerinden razı olsun.''

aa


Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,742 µs