En Sıcak Konular

Şandır'dan Erdoğan'a Suriye teşekkürü

30 Mart 2013 13:39 tsi
Şandır'dan Erdoğan'a Suriye teşekkürü "Suriye Türkmen Meclisi'nin kuruluşunu kutluyorum. Bu meclis, Suriye'nin geleceğinde Suriye Türkmenlerini temsil edecek ve biz bu meclisi destekliyoruz."

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Suriye Türkmenleri Meclisi kuruluş toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye Türkmen Meclisi'nin kuruluşunu kutluyorum. Bu meclis, Suriye'nin geleceğinde Suriye Türkmenlerini temsil edecek ve biz bu meclisi destekliyoruz." sözlerinin, Suriye Türkmenlerinin tarihinde çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yetkililerinin desteklerine işaret eden Şandır, "Bu bizim için bir milattır. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Suriye Türkmenleri Platformu'nun onursal başkanlığını da yürüten Mehmet Şandır, Ankara'da bir otelde düzenlenen söz konusu kuruluş toplantısında yaptığı konuşmada, devlet yetkililerine teşekkür etti. Toplantıdan önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiklerini ve destek sözü aldıklarını belirten Grup Başkan Vekili Şandır, yine dün ziyaret ettikleri Başbakan Erdoğan'ın da kendilerini kırmayarak bugün toplantıya geldiğini ve her türlü desteği verdiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na da hem katılımlarından hem de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

'BUNUN KIYMETİNİ BİLELİM'

MHP Grup Başkan Vekili Şandır, "Türk milletini temsil eden Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Türkmen Meclisi hakkındaki sözleri, Suriye Türkmenlerinin tarihinde çok önemli bir adımdır. Bunun kıymetini bilelim. Bu bizim için bir milat. Hayırlı uğurlu olsun, kutlu olsun değerli arkadaşlarım." şeklinde konuştu.

'CHP'Lİ LOĞOĞLU'NUN DA BURADA KONUŞMASINI İSTERDİK'

Daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in mesajının kendisine emanet edildiğini aktaran Mehmet Şandır, devlet yetkililerinin konuştuğunu, aslında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun da orada konuşma yapmasını istediğini fakat protokol düzeninin bozulmasını istemediği için konuşmadığını ifade etti.

Suriye'nin Türkiye'deki partilerin ortak meselesi olduğunu vurgulayan Şandır, şunları kaydetti: "Söz konusu sizler olunca hepimiz aynı noktadayız, aynı cephedeyiz. Ben inanıyorum ki Sayın Loğoğlu da CHP adına konuşmuş olsaydı, size çok güzel şeyler söyleyecekti. Sizi sevdiğini, sizin meselenizi sahiplendiğini söyleyecekti, çünkü Türkiye'nin devletiyle milletiyle STK'si ile en büyük ortak paydası Suriye Türkmenlerinin, Suriye halkının çektiği ıstıraba karşı duruştur."

'TÜRKİYE TÜRKMENİ, KÜRDÜ, ARABI İLE TÜM UNSURLARIYLA YANINIZDA OLACAKTIR'

Partiler olarak politikaları kendi içlerinde tenkit edebileceklerini kaydeden Şandır, "Söz konusu siz olunca, söz konusu Suriye halkı olunca Kürdü ile Arabı ile tüm unsurlarıyla Türkiye Devleti sizin yanınızda olacaktır. Sayın Loğoğlu da konuşabilme imkanı bulabilseydi ben inanıyorum ki bunları söyleyecekti." dedi.

(CİHAN)


Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs