En Sıcak Konular

'Biz bu ülkeye güven inşa ederek başarı sağladık'

30 Mart 2013 13:36 tsi
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin son 10 yılda çok önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını belirtti.

Ülkeye güven aşılayarak başarıyı sağladıklarını ifade eden Babacan, "Bir zamanlar borç batağına battığımız İMF'ye, şu an borç veren bir ülke olduk. 10 yıl öncesi ile günümüzü anlamak için bu örneğe bakmak sanırım yeterli olur." dedi.

Bursa Birlik Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin 10 yıl önce yardım alan bir ülke konumundayken şu an 100'ün üzerindeki ülkeye destek veren bir ülke haline geldiğine dikkat çekti. Türkiye'nin diğer ülkelerde olup biten hiçbir şeye uzak kalmadığını savunan Babacan, şöyle konuştu: "Tüm bunları yapmamızın temelinde ise son 10 yılda ülkemizde yaşanan siyasi, hukuki ve ekonomik gelişmeler yatıyor. 10 yıl öncesine baktığımızda ülkemizin o dönem, uluslararası alanlarda söylemleriyle eşit şartlarda olduğu ülkelerin birçoğunu geride bıraktığını ve gücüne güç kattığını görüyoruz. Ülkemizdeki siyasi, hukuki ve ekonomik gelişmelerin diğer ülkelerde yaşayan insanlar tarafından dikkatle takip edildiğini ve bu ülkelere ilham kaynağı olduğumuzu da açıkça görüyoruz. Artık ülkemizin eskisi gibi kendi içine kapalı bir ülke değil, bölgesel ve küresel bir güç haline geldiğini, bunun ülkemizin gelişimine çok fayda sağladığını da tüm dünya görebiliyor."

Vatandaşların istek ve taleplerinin kendileri için fevkalade önemli olduğunu vurgulayan Babacan şunları kaydetti: "Ülkemizde yaptığımız bütün icraatlar kendi tarihimize ve kültürümüze yakışır düzeydedir. AK Parti hükümeti olarak vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda, bizleri, geleceğe emin adımlarla götürecek projeler üretiyoruz. Son 10 yılda halkımızı çok iyi bir şekilde temsil eden bir yönetim anlayışına sahibiz. Bu ülkenin insanları bunu fazlasıyla hak ediyor."

"GELDİĞİMİZDE 22 BATIK BANKA, YÜZDE 66 FAİZ VE YÜZDE 30 ENFLASYON VARDI"

AK Parti'nin iktidar olduğu ilk yılda 22 batık banka bulunduğunu hatırlatan Babacan, faizlerin yüzde 66 seviyesinde, enflasyonun ise yüzde 30'larda olduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'yi bu kötü durumdan güven inşa ederek kurtardıklarını belirtti.

İktidara geldikleri ilk yılın sonunda yaptıkları planlarla enflasyonu yüzde 18'e çektiklerini ve şu an eski günlerde olduğu gibi enflasyonun ülke gündeminden çıktığını kaydeden Babacan, devlet bütçesinin aile bütçesinden pek bir farkının olmadığına işaret etti. Babacan, gelir gider dengesini iyi sağladıklarını, Türkiye'nin borç yükünü önemli ölçüde hafifletmiş ve hatta şu anda IMF'ye borç veren bir ülke olduğunu dile getirdi.

(CİHAN)


Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs