En Sıcak Konular

Gül, Suriyeli Türkmenleri Köşk'te kabul etti

29 Mart 2013 20:21 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki Türkmenlerin müşterek hedefler doğrultusunda hareket etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, Suriye Türkmenleri Platformu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Hedef ve söylem birliği sağlanmasının, yeni ve demokratik bir Suriye vücuda getirilirken Türkmenlerin hak ve hukuklarının güvence altına alınması bakımından elzem olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, dost, kardeş ve akraba olarak gördüğü Suriye halkının asli bir unsuru olarak Suriye Türkmenleriyle kökü yüzyıllar öncesine dayanan bağları bulunduğunu ifade etti.

Gül, Suriye'nin ''sadık vatandaşları'' arasında yer alan Türkmenlerin, Suriye ile Türkiye arasında sevgi ve muhabbet köprüleri kuran en güçlü beşeri bağlardan olduğuna dikkati çekti.

Birlik, beraberlik vurgusu

Gül, Suriye'de, Halep'ten Humus'a, Lazkiye'den Golan-Kuneytra'ya, Şam'dan Rakka'ya, Hama'dan İdlip'e ve Suriye'nin başka bölge ve beldelerine kadar çok geniş bir satha yayılan Türkmenlerin müşterek hedefler doğrultusunda birlik ve beraberliklerini güçlü tutarak tek ses ve tek vücut halinde hareket etmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Ayrıca, hedef ve söylem birliği sağlanmasının, yeni ve demokratik bir Suriye vücuda getirilirken Türkmenlerin hak ve hukuklarının güvence altına alınması bakımından da elzem olduğunu ifade eden Gül, bu doğrultuda Suriye halkını oluşturan tüm kesimlerle temas ve işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Suriyeli misafirler, de ülkedeki durum ve buradaki Türkmenlerin tek çatı altında amaç birliği yapmalarının sağlanmasına yönelik çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanına bilgi verdi.

aa

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs