En Sıcak Konular

Almanya, Cezayirli askerleri eğitecek

29 Mart 2013 15:17 tsi
Cezayir'de insan haklarına ihlaller sürdüğü halde Almanya, Cezayir Ordusuna askeri techizat sevkediyor ve yakın zamanda Alman askeri uzmanları Cezayirli askerleri de eğitmeye başlayacak.

Alman Başbakan Angela Merkel'in Cezayir'e 5 yıl önce yaptığı son ziyarette, Alman fırkateyni 'Emden', Süveyş kanalında kaldığından Cezayirli hükümet yetkilileri ile birlikte teftiş edilememişti. Ancak buna rağmen Cezayir yönetimi bu fırkateynlerden iki adet ve bunlara ait 7 helikopter siparişi vermişti. Bu siparişlerden Alman silah sektörüne 400 milyon Avro gelir elde edilecek.

Henüz gemilerin yapımı tamamlanmadığı halde Nisan ayından itibaren Cezayirli denizci askerlerin eğitimine Almanya'da başlanacak. Cezayir'e gönderilecek savaş gemileri, Alman silah sanayiinin ve Merkel hükümetinin dış politikasının AB ve NATO dışında partner arama çalışmasının bir parçası olarak görülüyor. Ayrıca Afrika'nın Sahil bölgesinde Avrupa'nın çıkarlarını korumak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasında da önemli bir rol üstleniyor.

Cezayir, Alman hükümetinin bölgede 'barış ve güvenliğin' sağlanması için güçlendirmek istediği ülkeler arasında yeralıyor. Merkel, geçen yıl Ekim ayında Straussberg'te Federal Savunma Gününde yaptığı konuşmada, Almanya'nın dost ülkelere silah sevkiyatı da yapacağını söylemişti. Merkel'in bu dış politika doktrininden en çok Alman silah sektörü yararlanıyor.

Geçen yıl Alman hükümeti tarafından Cezayir'e 287 milyon Avro değerinde silah gönderilmesine izin verildi. Bir önceki yıl da yine Cezayir'e 217 milyon Avroluk silah ihracatına izin verildi. Almanya'nın Cezayir'e yaptığı askeri sevkiyatlar sadece askeri techizatla kalmıyor. Teknik bilgiler de Cezayir'e aktarılıyor. Rheinmetall isimli silah holdingi, Cezayir'de bir fabrika kurarak 'Fuchs' model nakliye zırhlı araçlarını üretecek. EADS tarafından Cezayir'de modern bir sınır koruma sistemi kuruluyor. Askeri mürettabatının eğitimiyle birlikte Meko-A-200 AN model iki firkateynle helikopterlerin sevkiyatı ise Thyssen Krupp tarafından yapılacak.

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs