En Sıcak Konular

KCK'lı belediye başkanları tekrar hakim karşısında

29 Mart 2013 14:36 tsi


Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu KCK davasında, 8'i tutuklu 13 sanık, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez hakim karşına çıktı. Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapıldığı mahkemenin bulunduğu M Tipi Cezaevi'ne getirildi.

Van'da, 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu, 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı. Yapılan soruşturma sonrası, KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle 'örgüt üyeliği' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 100 avukatın müdahil olduğu ilk duruşma sonrası mahkeme heyeti, Özalp ilçesi Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit ilçesi Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'ı tahliye etti. 8'i tutuklu 13 sanık ise bugün ücüncü kez hakim karşısına çıktı.

Aralarında, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 8'i tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında Van F Tipi Cezaevi'nden duruşmaya getirildi. Sanıkların duruşma salonuna alınmasından önce de jandarma, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderilioğlu ve sanık yakınları da duruşmayı izlemek üzere salona girdi.

(CİHAN)

Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,463 µs