En Sıcak Konular

Sarıgül: CHP yönetcilerinin artık gitme vakti geldi

27 Temmuz 2007 15:03 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “bugünkü CHP yöneticilerinin artık gitme vaktinin geldiğini, sadece bunu geciktirdiklerini” ileri sürdü.

Sarıgül, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, CHP üyesi olduğunu yargı kararıyla duyurmak zorunda kaldığını ve yargının “Mustafa Sarıgül CHP'lidir” dediğini söyledi.

“Siyasi partiler kimsenin tapulu malı değildir, olmamalıdır” diyen Sarıgül, CHP'nin bugünkü yöneticilerinin, haksızlığa başkaldıranları partiden ihraç etmek için çalıştığını iddia etti.

Mustafa Sarıgül, “Bir kaç gün önce seçimlerle ilgili görüş ifade eden sayın Hikmet Çetin, CHP üyesidir ve CHP'nin eski genel başkanıdır. Onur Kumbaracıbaşı parti üyesidir ve genel başkan yardımcılığı yapmıştır, Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, İsmail Değerli ve Muharrem Toprak CHP milletvekilliği yapmıştır. Mevcut yöneticiler, bu değerli üyeler için 'bu konuşanlar parti üyesi bile değildir' demişlerdir. Onlara soruyorum. Yoksa gizlice bu isimleri partiden ihraç mı ettiniz? Yoksa üyelerinizden haberiniz mi yok?” dedi.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Sarıgül, “Seçim sonuçlarından, gönül verdiğim, gençlik kollarından bu yana her kademesinde görev aldığım partimin aldığı sonuçtan elbette mutlu değilim” diye konuştu.

Sarıgül, gelinen noktayı önceden görerek, görevini yaptığını umduğunu dile getirerek, “Mahkemelerde üyelik hakkımı ararken, küskünlüğümü, kırgınlığımı, parti içi mücadelemi bir yana bırakarak, karalamaların ve iftiraların zedelediği onurumu bir yana bırakarak CHP için bu arkadaşlara oy verdim ve bu yöneticilere tüm yurttaşlarımdan oy istedim” dedi.

Seçim değerlendirmesini halkın sandıkta yaptığını da ifade eden Sarıgül, “Defalarca seçim kaybedip pişkinliğin ötesinde bir davranışla hala yönetici koltuğunda oturmayı anlamak mümkün değildir” diye konuştu.

Sarıgül, seçimlerde parti yöneticilerinin koltuklarını kazanabilmek için ulusun değerleri olan Atatürk ve cumhuriyeti seçim terazisine koyduğunu da iddia ederek, “Yöneticilerin Cumhuriyet ve Atatürk'ü seçim terazisinde tartmaya cüret etmeleri, siyasi bir cinayettir. Bu cinayeti halkımız ağır bir biçimde mahkum etmiştir” dedi.

CHP'nin aldığı oyların içinde DSP, SHP, ANAP ve eski DYP seçmeninin de oylarının var olduğunu savunan Sarıgül, “Bu yüzde 20'lik oy içinde CHP'nin oyu ne kadardır? Sayın Deniz Baykal'ın genel başkan olarak getirdiği oy ne kadardır?” sorularını yöneltti. Sarıgül, “Mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadele kişisel bir mücadele değildir. Benim ve arkadaşlarımın mücadelesi Mustafa Sarıgül'ü bir yere taşıma mücadelesi asla değildir. Bütün sorunların çö

“KURULTAYA GİTME ANLAYIŞI...”

CHP'nin uzun yıllardan beri iktidar olamadığını da hatırlatan Sarıgül, şöyle konuştu:

“Seçim kaybedenler artık gereğini yapmalıdır. Kurultay oyalamasını asla ve asla kabul etmiyorum. Kurultaya gitme anlayışını asla ve asla doğru bulmuyorum. Beyler, artık çekip gitme zamanınız geldi. Lütfen bu zamanı geciktirmeyiniz. CHP'yi haktan uzaklaştırdınız, halktan uzaklaştırdınız. Koltuklarınıza bağlı bir anlayışı bırakınız. Türk halkına bağlı olunuz. Seçim sonuçları halkımızın sizinle ilgili düşüncelerini ortaya koymuştur. Onun gereğini lütfen yapınız.

Bugünkü CHP yöneticilerinin artık gitme vakti geldi. Sadece gitme vakitlerini geciktiriyorlar.”

Sarıgül, halkın önünde hiçbir gücün duramayacağını dile getirerek, 15 Eylüle kadar 25 ile gideceğini ve orada halkla bir araya geleceğini söyledi.

SORULAR

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, basın mensuplarının soruları üzerine, “Asla Mustafa Sarıgül genel başkan adayı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti yeni bir genel başkan aramıyor. Türkiye Cumhuriyeti yeni bir başbakan adayı arıyor. Sosyal demokratların yeni anlayışında asla yeni genel başkanlara ihtiyaç yok. Şu anda kurultay olayını doğru bulmuyorum” dedi.

“CHP'li yöneticileri ve Baykal'ı nasıl bırakmaya ikna edeceksiniz?” sorusu üzerine Sarıgül, “Deniz Baykal ile benim kişisel bir mücadelem yok. Kendisiyle uzun yıllar birlikte olduk. Baykal'ın benimle bir sorunu yok. Deniz Baykal'ın Türkiye'deki yurttaşlarımızla büyük bir sorunu var” diye konuştu.

Seçimlerden önce Mesut Yılmaz ile görüşüp görüşmediğinin sorulmasına karşılık Sarıgül, Yılmaz ile yıllardır defalarca görüştüklerini ancak siyasi oluşum için bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Mustafa Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal'ın Beylerbeyi'nde yaptıkları iddia edilen görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, bu tür görüşmeleri normal karşıladığını, yalanlanması ve inkar edilmesi mantığını doğru bulmadığını, siyasette gizli bir şeyin kalmayacağını ifade etti.

CHP MYK üyelerinin istifasına ilişkin soruya karışılık Sarıgül, “İstifa değil, derhal çekilmeliler. Sosyal demokratların önünü mutlaka açmalılar” dedi.

Sarıgül, CHP üyeliğine ilişkin sürece ilişkin soru üzerine, bu sürecin kendisi için bittiğini dile getirerek, “Şimdi Yargıtay Genel kuruluna götürüp götürmemek onların elinde” diye konuştu.

“CHP'nin seçimlerde hezimete uğramasının nedeni nedir?” sorusu üzerine Sarıgül, “Ana nedeni CHP'nin halktan kopmasıdır. CHP'nin siyaset üretememesidir” dedi.

“AK Parti'nin bundan sonraki hedefi ülke genelinde yüzde 75 oy almak. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Sarıgül, “Benim de hedefim var. Ben yüzde 70 hedef koydum. Yarın Şişli'de seçim olur da, yüzde 70'in altında oy alırsam siyasetten çekilmem lazım” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Baykal çekilmezse ne yapacaksınız?” sorusuna da Sarıgül, “Türk halkının enerjisi ve birikiminin önünde kimse duramaz. Bu bir halk hareketidir. Bu halk hareketini kimse engelleyemez. Başarısız olanlar gidecek, başarılı olanlar gelecek. Bundan sonra küçük olsun, benim olsun mantığı yok. CHP yöneticilerinin bunu geciktirmemesini bekliyorum. Mutlaka gidecekler” dedi.

Hürriyet
 



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs