En Sıcak Konular

Ermeni ve Yunanlılardan Türkiye'ye karşı güçbirliği

29 Mart 2013 11:13 tsi
Ermeni ve Yunanlılardan Türkiye'ye karşı güçbirliği Amerika'da yaşayan Ermeni ve Yunanlılar ABD ile Türkiye arasında yapılması gündeme gelen serbest ticaret anlaşmasını engellemek amacıyla güçbirliği yaptı.

Amerika'daki Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) ve Amerikan Helen Enstitüsü (AHI), ABD Ticaret Bakanlığı'na yaptığı çağrıda ABD ile Türkiye arasında yapılacak yeni bir ticaret  anlaşması için Ankara'nın "Kıbrıs'ın işgaline" son vermesi ve Ermenistan'a uygulanan "hukuk dışı" ambargoyu kaldırması şartlarının koşulmasını istedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ticaret temsilcilik vekili olan Demetrios Marantis'e gönderilen 26 Mart tarihli mektupta AHI Başkanı Nick Larigakis ve ANCA Başkanı Aram Hamparian'ın imzaları bulunuyor.

Mektupta şu sözlere yer verildi: 

"İki toplum prensipte Obama yönetiminin adil ve hukuka saygılı ticaret ve yatırım politikalarını memnuniyetle karşılıyor, ancak konu Türkiye olunca açık ve alçakça bir şekilde bir Avrupa Birliği ülkesini işgal edip Avrupa'daki son kapalı sınırı devam ettirerek küresel ticaret sisteminin bütünlüğünü baltalayan bir ulusu ödüllendirmek bizim ulusal çıkarlarımız, ekonomik refahımız ya da temel değerlerimizi daha ileri götürmeyecektir."

Başkan Barack Obama geçtiğimiz hafta Kongre'ye Avrupa Birliği ile dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini oluşturmak amacıyla görüşmelere başlayacağını duyurmuştu.

Türkiye, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşması sürecine dahil olmak istiyor. Talep Başbakan Erdoğan imzalı mektupla ABD Başkanı Obama'ya iletildi.

cnnturk


Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs