En Sıcak Konular

MÜSİAD'dan Abdullah Gül'e destek

27 Temmuz 2007 15:00 tsi
MÜSİAD'dan Abdullah Gül'e destek  
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, yeni seçilecek Cumhurbaşkanının meclisin içinde olmasının gerektiğini belirterek en makul kişinin ise Abdullah Gül olduğunu belirtti.

Yapımı devam eden MİSLAND projesinin ilk etabının açılışı ve bir dizi etkinliğe katılmak için Elazığ'a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Can Cebeci ve Hikmet Köse ile birlikte Elazığ'a gelen Bolat, Türkiye'nin 22 Temmuzda çok önemli bir seçimi geride bıraktığına vurgu yaparak, Türkiye demokrasisi adına tarihi ve başarılı bir seçimin yapıldığını vurguladı.

27 Nisan süreci ile başlayan Cumhurbaşkanlığı seçim krizinin siyasetçiler açısından iyi bir imtihan olmadığının üzerinde duran Ömer Bolat, ekonominin yaşanan krize rağmen direnç gösterip yoluna devam ettiğini vatandaşların ise psikolojisini bozmayarak 22 Temmuz'da da cevabını sandıkta verdiğini söyledi.

Milletten vekalet almış milletvekilleri ve siyasi partilerin TBMM'de görevlerini yapmak üzere yerlerini almalarının beklendiğini vurgulayan Bolat, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de sağduyulu ve yapıcı açıklamasının havayı yumuşattığını söyledi. Bolat, bu anlayışın meclisteki çalışmalarda da devam etmesi temennisinde bulunarak, "Cumhurbaşkanı adayı her hangi partiden herhangi biri olabilir. Önemli olan meclisin içinden seçilmesi. Milletin oyuyla seçilmiş 550 kişi arasında mutlaka bir Cumhurbaşkanı seçilmelidir." dedi.

Dışardan aday aramaya gerek olmadığının altını çizen MÜSİAD Genel Başkanı Bolat, şunları söyledi: "Bu noktada eğer Abdullah Gül'ün adaylığı söz konusu olursa da bizce son derece isabetli ve ideal bir tercih ve seçim olacaktır. Eğer kendileri aday olurlarsa biz TBMM'de rahatlıkla Cumhurbaşkanı olarak seçilebileceğini düşünüyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimi her hangi bir kaosa sebebiyet verilmeden çözülür. Çünkü ülkemizin daha önemli meseleleri var."

MÜSİAD olarak hükümetin yeni dönemde çok hızlı tempoda çalışması gerektiğine vurgu yapan Ömer Bolat, "Reformlar 6 ay içinde, 1 ve 2 yıllık süre zarfında diye aşamalı olarak programlanıp bu süre içinde de mutlaka bitirilmeli. Çünkü ilk 6 ay ve bir yıl gibi kısa sürelerde hangi reformları gerçekleştirirseniz öylece devam ediyor. Çünkü belli bir dönemden sonra güç odakları, bürokrasi ve bürokratik zorluklar ortaya çıkarır." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Seçimlerde beklenen bir sonucun ortaya çıkmasına rağmen AK Parti'nin beklenenin üzerinde oy almasının da kendilerini şaşırttığını anlatan Bolat, seçim sonuçlarında 4 nedenin etkili olduğunu belirterek, " Birincisi siyasi ve ekonomideki istikrar ortamının devamı isteği. İkincisi vatandaşların sağlık hizmeti toplu konut, KÖYDES ve BELDES gibi kamu hizmetlerinden memnun olması. Üçüncü olarak tek partili güçlü bir hükümet modelinin Türkiye açısından ekonomik kalkınmayı hızlandırmadaki tercih edilmesi. 4. ve en önemli neden ise 27 Nisan'da başlayan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki tıkanıklık ve kilitlenme ile dışarıdan yapay müdahalelerin sonunda vatandaşın tepkisini sandıkta ortaya koymasıdır." şeklinde konuştu.

Seçimlerin geride kaldığına işaret eden Ömer Bolat, iktidar ve muhalefet partilerinin kendilerine göre seçimden dersler çıkararak bundan sonraki 4 yılı iyi icraatlarla geçirmesini istedi. Bolat, parti ve milletvekillerinden sağduyunu hareket ederek milletin kendilerine emanet ettiği milletvekilliği görevlerini TBMM'de yapmaların beklediklerini ifade etti.

Vatandaş etnik milliyetçiliğe dayanan siyasete prim vermiyor

Güneydoğudaki seçmen vatandaşların duruşu ve tercihiyle çok önemli mesajlar verdiğini anlatan Bolat, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız bu seçimlerde şu mesajı vermişlerdir 'Biz etnik milliyetçiliğe dayanan bir siyaseti tercih etmiyoruz benimsemiyoruz. Biz yüzyıllardır aynı kaderi aynı coğrafyayı aynı dini aynı kültürü ve geçmişi paylaştığımız Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğüne inanıyoruz ve bundan ayrılmayacağız mesajını verdi bu çok önemlidir." şeklinde açıklamada bulundu.

Bolat, terörün yoksulluktan ve yolsuzluklardan doğduğunu belirterek, bu bataklıkların kurutulması ile teröründe sona ereceğini aktararak, "Ancak bölge halkımızın da şunu bilmesi lazım ki barış ve asayiş olmadan ekonomik sosyal kalkınma olmaz yatırım gelmez." diye konuştu.

Yeni hükümetten mikro reformlara ağırlık vermesini bekliyoruz

Birinci AK Parti döneminde geçmişte yaşanan krizlerinde etkisiyle ağırlıklı olarak kamu maliyesi ve mali sektörün restorasyonu ve onarımına öncelik verildiğini hatırlatan Ömer Bolat, sözlerini "Dolayısıyla ağırlıklı olarak kamunun giderlerini kısma, tasarruf etme ve gelirlerini artırma ve mali disiplini sağlamaya odaklanılmıştı. Şimdi biz bu makro alandaki reform ve istikrarın bu dönemde mikro reformlarla desteklenmesi ve böylece sektörel ve bölgesel bazda ekonomideki gelişmenin hızlandırılmasını bekliyoruz." şeklinde noktaladı.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ise, Elazığ'ın jeopolitik konum itibari ile bölgesel bir noktada olduğunu belirterek, uluslararası düzeyde de ülkelere uzaklığı itibari ile mihenk noktasında olduğunu söyledi. Elazığ'ın sanayi üretim ve ihracat merkezi olması için MÜSİAD olarak mücadele ettiklerini anlatan Gök, Elazığ'ın yer altı zenginliklerinin de ekonomiye kazandırılması için çalıştıklarını söyledi. İbrahim Gök, havaalanının da tamamlanması ile Elazığ'ın bir cazibe merkezi olacağını vurgulayarak "Elazığ için 4 t formülü çok önemlidir. Bunlar Elazığ'ı ön plana taşıyacaktır. Ticaret, tarım, turizm ve taşımacılık Elazığ için önemli bir noktadır." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, program sonunda MÜSİAD Elazığ şubesine yeni katılanlara rozetlerini taktıktan sonra toplu resim çektirildi.
 
Zaman



Bu haber 184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,903 µs