En Sıcak Konular

Dışişleri: O haberler gerçek dışı

28 Mart 2013 19:23 tsi
Dışişleri Bakanlığı, Akçakale Çadır Kent'te kalan Suriyeliler'den bir grubun kendi isteği ile Suriye'ye döndüğüne işaret ederek, söz konusu grubun sınır dışı edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, Akçakale Çadır Kenti'nde 35 bini aşkın Suriyeli'ye koruma sağlandığı belirtildi. Bahse konu çadır kentte, yaklaşık 200 kişilik bir grubun 27 Mart 2013 tarihinde herhangi bir şikayet ya da talep dile getirmeden, güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunduğunu aktaran Dışişleri, güvenlik güçlerinin olayı durdurmak için gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.

Ayrıca olaylara karışmayan diğer Suriyelilerin huzurlarını bozdukları gerekçesiyle bu gruba büyük tepki gösterildiğine dikkat çeken Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik güçlerimiz kameralarla bu provokasyona karışanları tespit etmiştir. Faillerin savcılığa sevk edilmesi öngörülmekteyken, gerek diğer Suriyelilerin tepkisinden, gerek adli takibata uğramaktan çekinen 130 kişilik bir grup, 'gönüllü geri dönüş' haklarını kullanmak istemiş ve işlemleri tamamlandıktan sonra Suriye'ye geri gitmiştir. Söz konusu grubun sınır dışı edildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ülkemiz, geçici koruma statüsünün gereği olarak, 'açık kapı' ve 'zorla geri göndermeme' ilkeleri çerçevesinde, Türkiye'ye gelmek isteyen Suriyelileri geri çevirmemekte ve ülkemizde bulunanları ise zorla geri göndermemektedir."

(CİHAN)

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,485 µs