En Sıcak Konular

Başsavcı Runge: NSU terör örgütü üç kişiden ibaret

28 Mart 2013 17:43 tsi
Türkleri hedef alan NSU terör hücresinin hayatta olan tek üyesi Beate Zschaepe ve diğer zanlılar hakkındaki iddianameyi hazırlayan Federal Başsavcı Harald Runge, NSU'nun üç kişiden ibaret olduğunu söyledi. Runge, ülke genelinde örgütlenmiş bir terör hücr



Federal Başsavcı Harald Runge, 17 Nisan'da başlayacak NSU davasından önce Yabancı Gazeteciler Cemiyeti üyelerine konuyla ilgili bilgi verdi.

Neonazi Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin üyesi Beate Zschaepe ve diğer zanlıların davası için iddianameyi hazırlayan Federal Bavşavcı Harald Runge, NSU'nun üç kişiden ibaret olduğunu söyledi.

DOSYALARIN İMHASI SORUMLULUK ALANIMIZ DEĞİL

NSU bağlantılı bazı dosyaların imha edilmesiyle ilgili olarak, "Ancak bu imhaların araştırma konusu bizim sorumluluk alanımıza girmiyor. Bizim bilgimize göre bu olaylar savcılığın iddianamesini etkilemedi." diyen Runge, imhaların üzücü olduğunu kaydetti.

129 KİŞİNİN TAMAMI YARDIM VE YATAKLIK YAPMADI

Kamuoyunda konuşulan NSU'yla ilgisi bulunan 129 kişinin olduğu iddialarına değinen Federal Başsavcı, NSU'yla ilgisi olan 129 kişinin hepsinin terör hücresine 'yardım ve yataklık' yapanlar olmadığını vurguladı. Runge, "Terör hücresine yardımcı olsalardı bunların hepsine karşı dava açılması gerekirdi." diye konuştu.

ZSCHAEPE ÖRGÜT KURMAK VE CİNAYETE YARDIMDAN YARGILANACAK

NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe'nin terör örgütü kurmak, cinayetlerin işlenmesine ortak olmak ve bombalı saldırılarda bulunmaktan suçlandığını vurgulayan Runge, diğer 4 zanlıya ise yardım ve yataklıktan, silah tedarik edenleri ise cinayet işlenmesine yardımcı olmaktan dava açıldığını aktardı. Federal Başsavcı, bu zanlılara ek olarak dokuz kişi hakkında soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

SAVCILIK 8 BİN DOSYA İNCELEDİ

NSU cinayetlerinin Alman emniyet birimleri ve yargısına olan güveni sarsmasından dolayı üzgün olduğunu söyleyen Runge, "Federal Savcılık olarak hata yapıp yapmadığını araştırmak için geriye dönük olarak 8 bin dosyayı gözden geçirdik. Savcılığın hata yapmadığını tespit etmemiz beni sevindirdi." açıklamasını yaptı.

ZSCHAEPE İÇİN CİNAYET DELİLİ SUNMAMIZ GEREKMİYOR

Runge, 17 Nisan'da başlayacak olan NSU davasında Zschaepe'nin cinayetten yargılanması için bizzat cinayet işlediğini kanıtlayan delil sunma zorunluluğu olmadığını hatırlattı. Runge, otopsi sonuçlarına göre NSU üçlüsünden Uwe Mundlos'un Uwe Bohnhard'ı öldürdükten sonra intihar ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

(CİHAN)

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs