En Sıcak Konular

Karanlık nokta...

28 Mart 2013 16:49 tsi
Karanlık nokta... "MİT içindeki kontrgerilla yabancı ülkelerin istihbarat servisleriyle işbirliği yapıyor mu? Ülke içindeki terör gruplarıyla bir bağı var mı?"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük bugünkü köşe yazısında, Milli İstihbarat Teşkilatı içinde yuvalanmış kontgerilla yapılanmasını masaya yatırdı. İlgili kısım

"Şimdiye kadar en azından ordu ve emniyet içerisindeki kontrgerillanın birtakım illegal faaliyetlerine engel olunabildi. Ama Özel Harp Dairesi'nin hâlâ Mersin, Hatay, Trabzon gibi illerde yoğun çalışmaları var. Kimse de bunların önüne geçemiyor. Peki ama aynı durum MİT için geçerli midir?

Mesela MİT içindeki kontrgerilla yabancı ülkelerin istihbarat servisleriyle işbirliği yapıyor mu? Ülke içindeki terör gruplarıyla bir bağı var mı? Bilgi satma dahil Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren alanlarda kimlere taşeronluk yapıyorlar?

MİT'in içindeki kontrgerilla aydınlatılabilmiş değil. Özellikle sivil kanatta yön değiştirmiş, amacından sapmış çok fazla ajan ortalıkta kol geziyor. Daha vahimi bu kişilerden bazıları devletin en önemli şahıslarına karşı kirli işlerin içindeler.

Elbette devletin bazen rutin dışı özel işler olur. Ama kurumlar içerisinde kendi kafasına göre cirit atanlar ortada dolaşıyor. MİT'in kendi bünyesindeki başına buyruk bu yapıyı çökertmesi lazım. Özel Harp'in silah depolarından bazıları MİT'e çalışan kontrgerillanın kontrolünde. Allah korusun kötü niyetli unsurlar ülke içinde her şeyi yapabilirler. Sonra çok geç olabilir."



Bu haber 1,527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs