En Sıcak Konular

Vatan kaça satıldı?

27 Temmuz 2007 14:39 tsi
Vatan kaça satıldı? Doğan Grubu'nun Vatan gazetesini satın alma işleminin seçim ertesi biteceğini yazmıştık. Vatan'ın satış bedeli de belli oldu. Peki, Vatan ne kadar fiyata Doğan Grubu'na katıldı?

Doğan Gazetecilik, Vatan gazetesini toplamda 17 milyon 999 bin 875 bin dolar bedelle satın alacak. Doğan Gazetecilik'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, Vatan gazetesinin ismi ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'ın sermayesinin yüzde 40.16'sını temsil eden payların "DTT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri" tarafından hazırlanan değerlendirme raporu dikkate alınarak ve yapılan pazarlıklar neticesinde, hisse devirlerine ilişkin her türlü yasal yükümlülüğün yerine getirilmesi koşuluyla 7 milyon 228 bin dolar bedel karşılığında satın alınmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'ın sermayesinde yüzde 59.84 oranında paya sahip Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik'in aktifinin tamamına yakınının Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'a olan iştirakinden oluştuğuna dikkat çekildi. Açıklamada, söz konusu sermayeyi temsil eden payların tamamının DTT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri tarafından hazırlanan değerlendirme raporu kapsamında ve yapılan pazarlıklar neticesinde, hisse devirlerine ilişkin her türlü yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi koşuluyla toplam 10 milyon 771 bin 875 dolar bedel karşılığında satın alınmasına karar verildiği ifade edildi. Böylece Doğan Grubu, Vatan için toplamda 17 milyon 799 bin 875 dolar ödeyecek.

Satın alma bedellinin ödenmesi ve hisselerin devir edilmesi işlemlerinin Rekabet Kurumu'ndan gerekli iznin alınmasını takiben tamamlanacağı kaydedilen açıklamada, hisse devir bedellerinin hesaplanmasında işlem günündeki Merkez Bankası döviz kurlarının dikkate alınacağı belirtildi.
 

Medyatava



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs