En Sıcak Konular

Ergin: Yaz sonunda biter

27 Mart 2013 12:31 tsi
Ergin: Yaz sonunda biter Adalet Bakanı Sadullah Ergin, canlı yayında teröre çözüm arayışlarına ilişkin soruları yanıtladı.

PKK üyelerinin çekilmesine yönelik takvim konusunda bilgi veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Eylemsizlik ve yurtdışına çıkışın yaz bitmeden tamamlanması gerekiyor” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, teröre çözüm arayışlarına ilişkin NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Ergin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

PKK NASIL ÇEKİLECEK?

''Esas itibariyle kapsam toplumla paylaşılmış durumda. Hem eylemsizlik, hem eş zamanlı olarak yurtdışına çıkma. Bu takvim işledikçe kamuoyu tarafından takip edilecek. Bu sorun Türkiye'yi bölgesinde olması gereken noktada olmasını engelleyen bir illet. Nihayetinde 75 milyonluk bu ülke geleceği emin adımlarla ilerlemeli. Önemli adımlar atıldı.

PKK NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Şimdi eylemsizlikle beraber çekilme, yurtdışına çıkma süreci işleyecek. Onu takip edeceğiz. Yurtdışına çıkışın yaz bitmeden bitmesini öngörüyorduk. Eylemsizlik ve yurtdışına çıkış yaz bitmeden tamamlanması gereken bir aşama.

AKİL ADAMLAR KOMİSYONU

Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok, sivil olarak kalmalı. Kurulmasının gecikmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye'yi kucaklayan bir ekip olmasına dikkat edilecektir. Şu anda Hukuksuzları Araştırma Komisyonu'nun aciliyeti gözükmüyor.

TERÖRE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Bu sürece katkı sunamayanlar bari gölge etmesinler. MHP'nin buradaki kavga için gösterdiği cesareti barış için de göstermesini temenni ediyorum. Bir terör örgütünün eylemleri sonlandırması ihtimali kimi niye rahatsız ediyor. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Şimdi 2013'deyiz. Artık 1999'ların Türkiye'si yok. Mesafe katettik. Kansız, gözyaşı olmadan sorunu bitirmek için çalışıyoruz.

ÇEKİLME FORMÜLÜ İDDİASI

Bütün bunlar detaylarda boğulmanın ötesine geçmez. Çok canlar yandı, çok kanlar aktı. Her insanın yüreğine ateş düşüren bir süreç yaşadık. Büyük resmi görelim.

PİŞMANLIK YASASI DEĞİŞİR Mİ?

TCK'nın 220. maddesinde düzenlemeler var. O gün geldiğinde değerlendirilecek bir husus. Bu tür çalışmalar geçmiş on yıllarda defalarca yapılmış yöntemlerdir.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE FORMÜLÜ

Bu konular genel resmin içerisinde detay olarak kalıyor. Hayırlısı ile birinci aşamayı tamamlayalım.

SÜREÇTE BARZANİ'NİN ROLÜ

Kuzey Irak bu sorunun çözümünde önemli bir merkez. Mahmur Kampı'nın işleyişi de bu sorunun bir parçası. Farklı çözümler getirmek zorundayız. Mahmur Kampı'nın kapatılması son aşamada değerlendirilir.

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI

Bu 4. Yargı Paketi'ni hazırlarken paralelinde hazırladığımı bir çalışma. İnsan hakları ihlallerini ortadan kaldıracak bir düzenlemedir. Yaşama hakkı ihlallerinin önlenmesi, işkence ve kötü muamelenin sonlandırılması ve savunma etkinliğinin artırılması sağlanacak. Kısa, orta ve uzun vadeli öncelikler belirlendi. 3 yıl içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÖCALAN EV HAPSİ İDDİASI

Öcalan terör örgütü kurucusu yöneticisi olarak yargılandı ve mahkum oldu. Öcalan'ın ev hapsi iddilarına tebessüm edip geçiyorum.''

ntvmsnbc


Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs