iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Sakin: MHP'nin aklı başında!

27 Mart 2013 10:53 tsi
Sakin: MHP'nin aklı başında! MHP’nin süreç stratejisi gayet oturaklı bir yöne doğru gidiyor.. Bahçeli, 'vuracak' eli de 'ölecek' aklı da tutuyor.. Bu iyi ve lazım.. Yani zamanı falan gelmeyecek... iyibilgi Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmalarının her zaman iyi çalışılmış olduğu düşünüldüğünde, kaldı ki son zamanlarda “camdan” okumaya da başladığı hesaplandığında, meydanlarda “vur de vuralım, öl de ölelim” çağrılarına, “onun da zamanı gelecek” yanıtının, yine kendisinin ifadesiyle, “gayet kararlılıkla söylendiği” savunusu gerçek olabilir.

Ama siyaset böyle okunmuyor ve her şey göründüğü gibi değil. Evet MHP’nin Bahçeli’nin ifadesinde kendini bulan Kürt sorunun çözümü ve sürece yönelik politik söylemi gayet ağır ve eleştiriler ifadelerle bezeli.

Ancak hepsinden önce bu ifadeler, terör örgütü PKK’nın süreç içindeki “alanını” daraltıyor! Bu şu anda hükümetin, CHP’nin ve BDP’nin yapabildiği bir şey değil. Oysa buna ciddi ihtiyaç var. Bu mânada AKP iktidarına da zımni bir destek sunmuş oluyor ki, AKP ve Başbakan Erdoğan’ın da buna ihtiyacı var!

Yani rahatlıkla söylenebilir ki, MHP'nin süreçte takındığı pozisyon bütünüyle olumsuz değil. Her türlü tatsız çağrışıma açık “vur de vuralım, öl de ölelim”e açık kapı bırakmak her kesimden eleştiri alabilir ama MHP liderliğinin Bursa mitinginden önce tüm teşkilata gönderdiği “provokasyonlara uyulmayacak, uyanık olunacak” nasıl izah edilebilir?

Genel Başkan Bahçeli’nin MHP’nin direksiyonuna geçtiği andan itibaren kitleleri sokaktan çekmeye yönelik tutumu belirgin bir şekilde varlığını koruyor ve Bahçeli’nin politik kimliği de bu zaten.

MHP liderliğinin dili sertleştikçe, sadece MHP’ye gönül vermiş kesimlerin değil, sürece yönelik öfke biriktiren alanların da tansiyonu düşüyor.

Bahçeli ve MHP yönetiminin elbette sürece yönelik ağır, samimi ve kimi zaman haklı kaygıları ve yüksek eleştirileri var. Bunları muhalefet kaydına dikkat çekici biçimde geçirmenin ve süreçten akıllıca kamuoyu desteği kazanmanın yolunu bulmuş görünüyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs