En Sıcak Konular

Harvard mezunu, milli güreşçi, milletvekili!

27 Temmuz 2007 13:18 tsi
Harvard mezunu, milli güreşçi, milletvekili! Artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Harvard mezunu milli bir güreşçimiz var. AK Parti'den Mardin milletvekili seçilen Yard. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel'in geçmişte milli formayı giyerek şampiyonluklar kazanmış bir güreşçi olduğu ortaya çıktı.

AK Parti'den 23. dönem vekili olarak Meclis'e giren Cüneyt Yüksel, kariyerini güreşe borçlu olduğunu söyledi. Yüksel'in en önemli hedefi, işsiz pek çok genci sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.
 
Çocuk yaşlarda Bakırköy'de minderle tanışan Yüksel, daha miniklerde üst üste dereceler elde etme mutluluğunu yaşadı.

Gayet zeki bir sporcu olan minik Yüksel, güreş idmanlarıyla birlikte okul hayatını da başarıyla yürütür. Yurtiçinde yaptığı zor maçlarla rakiplerini bir bir tuş eden Yüksel, serbest stilde Türkiye şampiyonluğu unvanını kazanır. Ay yıldızlı milli formayı gururla sırtına geçiren genç pehlivan, yurtdışında ülkemizi temsil eder.

Bu arada liseyi bitirerek İstanbul Hukuk Fakültesi'nin kapısından içeri girmeyi başaran Yüksel, minderlerdeki başarısının ardından eğitime yönelir. Yüksel, fakülteyi bitirince milyonlarca gencin hayalini kurduğu dünyanın en iyi eğitim adresi olan Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yüksek lisans derecesini alır. Harvard'da olmasına rağmen güreş tutkusundan vazgeçmeyen Cüneyt Yüksel, idmanlarına hiç ara vermez. Spor yaptıkça daha başarılı olduğunu ifade eden başarılı akademisyen ve yeni milletvekilinin, "Devletin Yeniden Yapılandırılması" başlıklı hazırladığı tez, okulunda en başarılı çalışma seçilir.

1996 yılında Stanford Üniversitesi'nde uluslararası hukuk, siyaset ve yönetim alanlarında ikinci yüksek lisansını yapan Cüneyt Yüksel, 1998 yılında "Hükümetler, Çalışanlar ve Uluslararası Şirketler" adlı doktora çalışması ile "hukuk doktoru" unvanını alır ve dünyada üstün akademik başarı gösteren on öğrenciye verilen başarı ödülünün de sahibi olur. Yüksel'in, "Hükümetler, Piyasalar ve Ortak Şirketler" adlı İngilizce kitabı da 'okunması gereken en iyi kitap' övgüsüne mazhar olur. Dolu dolu ve başarıyla geçen kariyerinde güreşe devam eden genç akademisyen, kısa sürede elde ettiği birikimi Türkiye'de kullanmak için siyasete atılır.

'Başarımı spora borçluyum'

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde Mardin'den milletvekili seçilen 37 yaşındaki Cüneyt Yüksel, olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya ile aynı dönemde girdiği Meclis'te ülke sorunları için uğraş verecek. Yüksel, memleketiyle ilgili pek çok projesi olduğunu, bunların başında da sporun geldiğini belirtiyor. Mardin'deki gençleri sporla sosyalleştirip topluma yararlı birer fert yapmak için önemli girişimleri olacağını ifade eden Yüksel, "Sporun bana kazandırdıklarını çok iyi biliyorum. Bugünlere gelmemde güreşin büyük bir etkisi var. Miniklerde çok başarılı bir güreşçiydim, elde ettiğim Türkiye şampiyonluklarıyla milli formayı giymeyi başardım. Fakat zaman içinde eğitimim daha ağır bastı. Lakin aktif sporu bırakmadım. Sporun faydasına inanan bir insanım, bunun için projelerimin başında Mardinli çocuklara ve gençlere spor yaptırmak var. Çok yönlü, çağdaş ve modern spor tesislerini tarihî yöremize inşa edeceğiz. Mardin Valiliği'nin bu konuda güzel girişimleri olmuş. Biz de bunu Ankara'ya taşıyacağız.'' açıklamasında bulunuyor.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi dev kulüpleri memleketine getirmek için Mardinspor'u Süper Lig'e çıkarma yönünde ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceğini ifade eden Harvard'lı yeni vekil, "Yöremizde işsiz pek çok genç var, bunların sporla hayata kazandırılabileceğinden eminim." diyerek sözlerini tamamlıyor.
 
Zaman



Bu haber 1,749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs