En Sıcak Konular

Vekillik yüzünden 9 milyar zararda

27 Temmuz 2007 12:32 tsi
Trakya Birlik eski Genel Müdürü olan ve ayda 17 milyar maaş alan Cemalettin Uslu, milletvekili seçilince ayda 9 milyar zarara uğradı.

Trakya Birlik eski Genel Müdürü olan ve ayda 17 milyar maaş alan Cemalettin Uslu, milletvekili seçilince ayda 9 milyar zarara uğradı. MHP Edirne milletvekili Uslu “Maaşım 10 milyardı, harcırah ve diğer haklarla birlikte 17’yi buluyordu’’ dedi.

Uslu artık milletvekili olarak ayda 8 milyar alacak. Trakya Birlik eski Genel Müdürü Cemalettin Uslu’ya AKP'den de adaylık teklifi gelmiş ancak MHP’yi tercih etmişti.

Trakya Birlik'te maaş ve diğer hakların genel kurul kararıyla belirlendiğini söyleyen Uslu, “Şu anda Trakya Birlik Genel Müdürü 6 bin YTL net maaş alıyor. Buna diğer sosyal hakları eklediğinizde, 15 bin YTL'yi bulur. Ama buna itiraz edecek bir şey yok. Çünkü bu rakamları Trakya Birlik Genel Kurulu belirliyor’’ dedi.

1956 Keşan doğumlu Uslu, 1979'da İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Trakya Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. İş hayatına 1980'de Trakya Birlik'te müfettiş olarak başladı. Aynı kurumda personel müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı yapan Uslu, 10 yıl süreyle de genel müdürlük görevini sürdürdü. Toplam 25 yıl Trakya Birlik'te çalıştı.

ERDOĞAN 'FELAKET' DEMİŞTİ

Uslu'nun maaşı, AK Parti'nin Edirne mitingine katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan dile getirmişti. Erdoğan, "Doğruysa felaket, birlik başkanının maaşı 17 milyar lira olmaz" demişti.

Çiftçinin mallarını alan birliğin başkanının 17 milyar maaş almasını sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Bir birlik var. Sizin ürünlerinizi alan, sizin birliğiniz. Yönetim kurulu kararıyla 17 milyar aylık maaşı. Doğruysa bu bir felaket. Ben bir Başbakan olarak tüm harcırahlarımla 8 -9 milyar maaş alıyorum. Beyefendi 17 milyar alıyor. Benim milletvekilimin cebine giren para 6,5 milyar"şeklinde konuşmuştu.

Trakya Birlik eski Genel Müdürü olan ve ayda 17 milyar maaş alan Cemalettin Uslu, milletvekili seçilince ayda 9 milyar zarara uğradı. MHP Edirne milletvekili Uslu “Maaşım 10 milyardı, harcırah ve diğer haklarla birlikte 17’yi buluyordu’’ dedi. Uslu artık ayda 8 milyar alacak.

haber7



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs