En Sıcak Konular

Faiz kararı bugün açıklanacak

26 Mart 2013 10:17 tsi
Yurtiçinde tahvil-bono ve hisse senedi piyasası bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararlarına odaklandı.

Dün güne ''Güney Kıbrıs sorunu''nun çözüldüğüne yönelik haberlerle yükselişle başlayan piyasalar, Eurogroup Başkanı aynı zamanda Hollanda Maliye Bakanı olan Jeroen Dijsselbloem'un Güney Kıbrıs'ta bankalara uygulanan şartların sorunlu diğer ülkeler tarafından model olarak alınması gerektiği yönündeki açıklamaları ile sert bir şekilde düşüşe geçti.
 
Gün içinde en yüksek 1,3048'i gören avro/dolar paritesi 1,2830 seviyesine kadar hızlı bir şekilde değer kaybederken Avrupa'nın sorunlu ülkeleri arasında öne çıkan İtalya ve İspanya borsalarında kayıplar gün içinde gördüğü seviyelerden yüzde 3'ü, önceki kapanışa göre ise yüzde 2'yi aştı.
 
ABD'de Dow Jones endeksi de dün açılışın ardından tarihinin en yüksek seviyesi olan 14.564 puanı gördükten sonra kazançlarını geri vererek eksiye geçti ve günü yüzde 0,44 oranında değer kaybıyla 14.448 puandan tamamladı.
 
Yurtiçinde ise küresel piyasalardaki sert satışların etkisinin sınırlı kaldığı ve endeksin 82.000 - 84.000 bandı arasındaki dalgalı hareketine devam ettiği görüldü. İMKB 100 endeksi günü yüzde 0,38 oranında yükselişle 82.766 puandan tamamlarken, bugün açıklanacak Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı öncesinde faizlerin düşürülmeyeceği ve kredilerdeki artış nedeniyle zorunlu karşılıkların artırılacağı beklentisi ile piyasada faizler yükseldi, banka hisseleri değer kaybetti.

Bugünkü PPK ile ilgili olarak perşembe günü açıklanan AA Finans PPK Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler PPK toplantısında politika faizinde değişiklik beklemiyor.
 

Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,977 µs