iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Şaşırmayın...

25 Mart 2013 14:14 tsi
Şaşırmayın... Öcalan'ın ısrar ettiği "bir koyup on alınacak stratejik ittifak" başladı mı? iyibilgi özel

Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz hafta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında halka okunan çözüm sürecine ilişkin mektubunda "Misak-ı Milli" kavramından bahsetmiş olması çeşitli yorumcuların dikkatini çekti, üzerine yorumlar yapıldı.

Oysa Öcalan Misak-ı Milli'yi ilk kez ağzına almıyor. Tıpkı Ermeni ve Yahudi lobileri ile ilgili tespitleri gibi...

2007 yılında  Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamına dair  Öcalan'ın avukatlarına yaptığı açıklamaya bakarsak, 2007'den 2012'ye Öcalan'ın kafasındakiler çok da değişmediğini göreceğiz.

O açıklamadan ilgili kısım şöyle:

"Aslında ben teslim edildiğimde benden de Saddam tarzı kaba bir direniş bekliyorlardı. Gelinen süreç itibariyle tarih beni doğruladı. Çünkü beklenilen benim klasik-kaba bir direniş sergilemem ve asılmamdı. Bu asılma sonucu yüzyıla yayılacak korkunç tahribatlar yaratacak bir Kürt-Türk savaşı başlayacaktı. Bu durumda Türkiye'de Yugoslavya ve Irak gibi bir tabloyla karşı karşıya kalacaktı. Irak'ın hali ortada. Benim teslimim ve idamımla Türkiye'nin çekilmek istendiği nokta buydu. Michael Rubin isimli Amerikalı bir think thank kuruluşunun önde gelen ismi, teslim edilmemden sonra benim idam edilmem için çok uğraştı, başaramadı, sonra da Guzman gibi kullanılmam önerildi ve halen de uğraşıyor. Mehmet Ali Kışlalı ve Altemur Kılıç gibileri de Rubin gibi düşünüyorlar.

Ben yine baştan söyleyeyim. Kesinlikle anti-semitist değilim. Yahudiler Ortadoğu'nun kadim bir halkıdırlar

Kürdistan'da da Türkiye'de de kendilerinin rahatlıkla ifade edebilecek tarzda yaşamalıdırlar ama İsrail'in Ortadoğu'da sürdürdüğü politikalarını kabul etmek mümkün değildir. Bunu şunun için belirtiyorum; Türkiye'ye komployla teslim edilişimde ABD ve İsrail'in korkunç rolü, amansız bir takibi olmuştur. Şunu da açık bir şekilde söylüyorum; İsrail yanlılarının Türkiye'de iktidarda ve temel kurumlarda önemli ve etkin kadroları vardır. 1650'li yıllarda Türkiye'deki Yahudiler din değiştirerek islamiyeti kabul ediyor. Bunlar da Sebataycılık hakimdir. 1750 yıllarına kadar Barzan ailesinin de Yahudi olduğu söyleniliyor. Daha sonra din değiştirerek islamiyeti kabul ediyorlar. Nakşi tarikatını bu süreçte benimsiyorlar. Hükümette de Nakşibendi tarikatı etkindir. Şimdi bu Nakşiler, Irak'taki Suni-Arap grubunu İstanbul’da toplayarak onların hamiliğine soyundu.

Ama devletin geleceği Suni bir grupla ilişkilenmesi değil, bilakis Misak-ı Milli sınırları içerisinde olan Kürtlerle ilişki içerisinde bulunmasına, Kürtlerle ittifak yapmasına bağlıdır. Kürtlerle ittifak sürekli olarak kazandırmıştır.

Ben tarihteki bu ittifakları defalarca söyledim. Kürtlerle ittifak şart. Bunun yolu da hep söylüyorum; diyalogtur. Bu barışı getirir. Onun için de barış, barış, barış diyorum. Neden Türkiye şimdi içinde bulunduğu kritik durumdan çıkmak için Kürtlerle stratejik ittifak yapmıyor? Bu, bir koyup üç alma politikası değil, bir koyup on alma politikasıdır. Neden devlet bunu yapmıyor? Kürtler'in istediği sadece demokratik özerkliktir. Türkmenlerin de hatta Asuri ve Keldanilerin de hakları teminat altına alınmalıdır. Örneğin Türkmenlerin özerk bölgesinin merkezi Tel-Afer olabilir, diyoruz.

Bölgedeki petrol zenginliği ekonomiyi güçlendirecektir. Bu zenginlikler halkların refahı için kullanılabilir. Saddam bu petrolden gelen muazzam zenginliği halklar için kullanmadı, hep silahlanmaya yatırdı, sonuçları gözler önünde. Bunun için Türkiye'nin Kürtlerle stratejik ittifak yapması lazım."

Öcalan'ın bir koyup on almaktan bahsettiği şeyin enerji, daha temelde petrol ile alakalı olduğu görülüyor. Ancak Arap Baharı'nın etkilediği Suriye sonrası, İran ve Esad rejimi ile arası açılan Ankara açısından Öcalan'ın yaptığı stratejik ittifak teklifine bugün daha fazla parametrenin eklendiği kesin.

Örneğin Su konfederasyonu fikrinde görüldüğü gibi...

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 4,791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs