En Sıcak Konular

Bozdağ: Türkiye meselesini kendi çözüyor

25 Mart 2013 10:47 tsi
Türkiye kendi meselesini herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendi kararı ile çözme iradesidir'' diyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Çözüm süreci içinde umuyoruz ki terör meselesi Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır'' dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehzadeler kenti Manisa'nın insanlarıyla buluşarak, 473. Mesir Festivali'ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Merkez Efendi'nin 473 sene önce kardığı mesir macununun, Manisa ile Türkiye'nin sembol geleneği haline geldiğini kaydeden Bozdağ, ''Mesir macunu ve mesirin törenlerle bugüne aktarılması, beden ve gönüllerimize şifa olmuştur. Mesir, kıyamete kadar gönüllerimizin şifası, dertlerimizin devası olsun. Birlik ve beraberliğimiz, huzurumuz, saadetimiz ve güvenliğimiz daim olsun'' diye konuştu.
Çözüm sürecine değinen Bozdağ, sürecin AK Parti'nin milletin önüne koyduğu projeler arasında yer aldığını belirtti. Türkiye'nin 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini anlatan Bozdağ, ''Milletimizin bugüne kadar iktidara gelmiş partilerden tek talebi 'terörü bitirin' oldu. Terör, sadece AK Parti'nin değil, bütün partilerin ve milletimizin ortak sorunudur'' dedi.
İktidara geldikleri günden bu yana, terör sorununu çözmek için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
''Türkiye'yi, milletimizin gönüllerini bütünleştirmek, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daha ileri noktaya taşımak ve daha kavi hale getirmek için ciddi çalışmalar yaptık. Bölgesel, dinsel, etnik milliyetçiliğe 'hayır' diyen, kucaklayan bir anlayışla yola çıktık. Çözüm süreci, terörün istismar ettiği zemini kurutma açısından fayda sağlamıştır ama terör Türkiye'de halen devam ediyor. Türkiye, güvenlik boyutuyla terörle mücadeleyi 30 senedir kararlılıkla sürdürüyor. Öte yandan terörü bitirecek başka yolları da aramak ve bunun adımlarını atmak hükümetlerin vazifesidir. Terörün sona ermesi, silahların bırakılması, kanın durması, göz yaşının dinmesi, artık insanların bu noktada bulunduğu yerden farklı bir yere gelmesi... Bundan kim, hangi parti neden rahatsız olur? 'Silahlar bırakılsın, terör bitsin, kan dursun' demek insanları neden rahatsız eder? Terörü bitirmek için mücadele etmiyor muyuz? Terörün silah bırakacağı bir çözüm süreci varsa o zaman bundan herkesin mutlu olması lazım.''
''Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz''
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelede harcadığı enerjiyi başka alanlara aktararak ileri gitmesi için çabaladıklarını söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylemlerinde kendilerinden çok farklı bir yaklaşımı gördüklerini belirten Bozdağ, insanları kalben bölmeye yönelik kurulan cümlelerin kimseye faydası olmadığına dikkati çekti.
Çözüm sürecinin beraberinde önemli değişiklikleri getireceğine işaret eden Bozdağ, şöyle devam etti:
''Çözüm süreci içinde umuyoruz ki terör meselesi Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır. Bugün bundan rahatsız olan kesimler var, bunları biliyoruz. Türkiye'nin uzunca bir zamandır kendi meselesini herhangi bir dış müdahale ve yönlendirme olmaksızın kendi kararı ile çözme iradesidir. Milli bir projedir, milli bir adımdır. Bundan rahatsız olanlar olabilir ama çözüm sürecini kararlılıkla yürüteceğiz. Çözüm süreci başarıya ulaştığında, terör örgütü silah bıraktığında ve terör sona erdiğinde bundan herkes memnun olacaktır. Şehitlerimiz daha ziyadesiyle memnun olacaktır. Çünkü şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi istismar eden bazı kesimleri de görüyoruz. Şehitlerimiz kan dursun, gözyaşı dinsin, terör bitsin diye şehit oluyor. Eğer terör biterse kan durursa gözyaşı dinerse ülkemize huzur, güven gelirse bundan, mana aleminde diri olduklarına inandığımız şehitlerimizin ruhları mesrur olur. 'Uğruna canımızı feda ettiğimiz mücadeleyi kardeşlerimiz başarıya götürdüler, terörü bitirdiler' diye mana aleminde bizden daha fazla memnun olacaklardır.''
Terörün sona ermesinden rahatsızlık duyacak tek bir Türk vatandaşı bulunmadığını dile getiren Bozdağ, ''Şehitlerimizin cenazesini istismar edenler, terörden beslenenler, terör üzerine siyaset kuranlar, terör üzerine gelecek hayalleri kuranlar bundan dolayı rahatsız olacaklardır. Biz de onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Terör meselesini bitirerek, çözüm sürecini milletimizin, 76 milyon insanımızın hayrına ve yararına sonuçlandırarak bunu sağlayacağız'' diye konuştu.
''Adımlar, milletin önünde atılacak''
Bozdağ, çözüm sürecine ilişkin yaşanan tüm gelişmelerin Türk halkının şahitliğinde gerçekleştiğini, vatandaştan gizli hareket edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.
Vatandaşın iftira ile yanıltıldığını söyleyen Bozdağ, ''Sayın Bahçeli bile bile iftira ediyor. Aslı olmayan bir şeyi aslı varmış gibi meydanlarda kullanıyor. Bunu Kılıçdaroğlu da zaman zaman yapıyor. Halbuki milletimiz iftira, yalan ve gerçeği birbirinden ayıracak basirete ve sağduyuya sahip. Milletten gizli kapaklı hiçbir şey olması mümkün değildir. Hükümet olarak atacağımız adımları milletimizin önünde, milletimizin duasıyla atacağız'' diye konuştu.
Al bayrağı Türkiye'nin tüm illerinde onur ve gururla dalgalandırdıklarını kaydeden Bozdağ, ''Adımını Hakkari'ye atmamış olanlar kalkıp bizi eleştiremez. Ülkenin birlik ve beraberliğinin, bir arada yaşamasının, kardeşçe yaşamanın adımlarını atıyoruz. İyi bir şey yapıyoruz, bunu da herkes görecektir'' dedi.
Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadeleye çok enerji harcadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Terör bittiği zaman, yatırım ortamı iyileştiği zaman Türkiye'nin 3-5 sene sonra geleceği noktayı düşünün. Terör meselesini çözerse 2023'e gelmeden 2023 hedeflerini, 2071'e varmadan 2071 hedeflerini yakalamış güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Bazıları büyük Türkiye'den korkuyor, çünkü o politikalara sevgi ve saygının güçlü olduğu yapılar izin vermiyor. Kardeşlik, birlik, dirlik hukukunun olduğu yerlerde, bu hukuka düşman olan yapıların iflası kendiliğinden olacaktır. Biz, milletimizin huzuru ve refahı, beraberliği, saadeti için atılması gereken adımları atmakta kararlıyız. Milletimiz bizim adımlarımızın ne manaya geldiğini gayet iyi biliyor. Yalan söyleyenleri de gayet iyi biliyor ve notunu ona göre veriyor.''
Basın mensuplarının, Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırılara ilişkin görüşlerini sorduğu Bozdağ, terör saldırılarının kendilerini yıldıramayacağını, Türk halkının refahını daha ileri noktalara taşıma mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Bozdağ, ''Mesir Festivali'nde düzenlenen geleneksel mesir saçım töreninde kaç mesir kaptınız'' sorusunu, ''Başarılı olamadım ama yerin kaptığından kaptıklarım oldu. Havadan kapamadım ama kapan dostlarımız bana verdiler'' şeklinde yanıtladı.

 

Kaynak: AA


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs