En Sıcak Konular

İsrail dozerleri bir çadır kenti daha yıktı

24 Mart 2013 16:00 tsi
İsrail ordusu ''Ahfad Yunus'' çadır kentini yıktı. ''Ahfad Yunus'', İsrail tarafından yıkılan 5. çadır kent oldu.

İsrail ordusunun, Kudüs'ün doğusunda Filistinli aktivistlerin kurduğu ''Ahfad Yunus'' (Yunus'un torunları) isimli çadır kenti yıktı.

''Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Direniş Komitesi koordinatörlerinden Salah el-Havace AA'ya yaptığı açıklamada, yaklaşık 600 askerden oluşan İsrail birliğinin ''Ahfad Yunus'' çadır kentine baskın düzenlediğini belirtti. Askerlerin çadır kentte bulunan Filistinlileri gözaltına aldığını ifade eden Havace, dozerlerin tüm çadırları yıktığını aktardı.

Fetih Hareketi yöneticilerinden Enver Bedir, İsrail ordusunun köyün çevresindeki bölgeyi kapattığını ve aralarında Milletvekili Mustafa el-Bergusi'nin de bulunduğu 53 kişiyi gözaltına alarak Maali Adumim polis merkezine götürdüğünü kaydetti.

İsrail polisi yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin köye girerek 12 gazetecinin yanı sıra 50 aktivisti gözaltına aldığını ve mahalledeki 3 çadırı yıktığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, operasyonun aktivistlerin bölgeyi kapalı alan kabul eden kararı ihlal etmesi üzerine düzenlendiği ifade edildi.

Batı Şeria'daki en büyük üç yerleşim alanından biri olan Maaliye Yahudi yerleşim biriminin karşısında yer alan ''Ahfad Yunus'' isimli çadır kent, İsrail'in Kudüs'ün çevresi için planladığı E1 projesinin inşa edileceği bölgede kurulmuştu.

Filistinli Musab Ubeyd ve Line eş-Şelayide çifti dün Yahudi yerleşimlerini protesto etmek amacıyla ''Ahfad Yunus'' çadır kentinde evlilik töreni düzenlemişti.

''Ahfad Yunus'', İsrail tarafından yıkılan 5. çadır kent oldu. Daha önce de ''Kenan'', ''Babu'ş-Şems'', ''Bab'ul-Kerame'' ve Bab'ul-Hurriyye'' çadır kentleri İsrail güvenlik güçleri tarafından yıkılmıştı.

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs