En Sıcak Konular

''İsrail'deki radikaller ikna edildi''

24 Mart 2013 09:11 tsi
''İsrail'deki radikaller ikna edildi'' İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini "başarı"' olarak değerlendirdi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın, Kudüs, Batı Şeria ve Ürdün'e yaptığı ziyaret, İsrail basınında 'başarılı ve başarısız' yönleriyle değerlendirildi.

Obama'nın ziyaretini tarihi olarak nitelendiren Maarif Gazetesi, ziyaret esnasında koalisyon hükümetinden çok Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ön plana çıktığını, bu nedenle ilerleyen günlerde hükümetin stratejik konulardaki performansında düşüş yaşanabileceğini ifade etti.

İsrail Bugün Gazetesi'ne göre ise ziyarette elde edilen en büyük başarı, Obama'nın "görev sürecince Arap-İsrail çatışmasının çözümünün Yahudi devletinin tanınması temelinde aranacağını" açıkça ifade etmesi oldu.

Haaretz Gazetesi de İsrail'e maddi ve askeri yardımlarını devam ettirme sözü verilmesinin 'başarı' olduğunu yazdı. Gazete, Amerika'nın İran dosyasında uluslararası mutabakata varılarak hareket edilmesi konusunda ısrar etmesini ise 'başarısızlık' olarak niteledi.

Gazeteye göre ikinci başarısızlık, İsrail ile Amerika'nın Suriye ve Hizbullah konusunda, koordinasyon sağlandıktan sonra harekete geçilmesiyle ilgili fikir birliği yapması oldu.

"Başarı..."

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini 'başarı' olarak değerlendiren gazetelerden Yedioth Ahronoth gazetesi, bölge güvenliğinin tehlikede olduğu bir dönemde Türkiye ile ilişkilerin çok önemli olduğunu belirtirken, Türkiye'den özür dilemeyi reddeden İsrail'deki radikallerin Obama'nın ziyaretiyle ikna edildiğini ifade etti.

İsrail Kanal 10 Televizyonu, İsrail hükümetinin İran, Filistin hükümetiyle barış süreci, Türkiye ile ilişkiler, Hizbullah ve Gazze konularında sıkıntı yaşayacağına işaret etti.

İsrail'de yayınlanan gazetelerde 'başarısızlık' olarak yer alan en önemli nokta ise iki ülke arasında ortak stratejik konuların idaresinde fiili bir sistemin olmaması ve Obama'nın, İsrail, Ürdün ve Filistin'e sadece maddi yardımda bulunması oldu.

cnnturk


Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs